"O judecată dreaptă şi o soluţie corectă, care spune ceva despre justiţia din România. O să vedem în următoarele zile dacă Parchetul înţelege să o atace cu recurs" a declarat avocatul lui Adrian Năstase, după anunţarea deciziei instanţei.
"Sunt foarte curios care vor fi argumentele Parchetului în cazul unui eventual recurs", a adăugat avocatul.
Adrian Năstase, despre dosarul „Mătuşa Tamara”: Decizia a fost corectă. Există o încercare de intimidare a judecătorilor
Dosarul "Mătuşa Tamara" a tulburat apele în PSD la momentul apariţiei sale. 2006 a fost anul în care Adrian Năstase a pierdut, pentru moment, totul în politică - atât funcţia din PSD, dar şi şefia Camerei Deputaţilor.
Moştenirea lui Adrian Năstase a pus Partidul Social Democrat pe un butoi cu pulbere. Ca să stingă suspiciunile, liderul social-democrat de atunci a invitat ziariştii acasă, pentru a le arăta bunurile pe care le deţine. Cu toate acestea, retragerea sa din funcţii era iminentă. Ulterior, Adrian Năstase a luat decizia de a se autosuspenda.
A urmat celebra noapte a cuţitelor lungi de la hotelul Confort, când Adrian Năstase a fost pus la zid de conducerea de atunci a PSD, pentru că dăuna imaginii partidului.
Următorul la capitolul autosuspendare a fost Dan Ioan Popescu. El a vacantat locul de la conducerea PSD Bucureşti, lăsând calea liberă pentru Marian Vanghelie.
În tot acest timp, grupul de la Cluj prindea tot mai mult teren, dând PSD-ului chiar şefia SRI. La finalul lui 2006, au venit alegerile pentru şefia PSD, când s-au luptat Mircea Geoană şi Sorin Oprescu.
"Pe mine nu m-a învins Traian Băsescu, m-au vândut unii lideri de partid", spunea Sorin Orescu.
Surpriza congresului nu a fost reconfirmarea lui Mircea Geoană în fruntea partidului, ci prăbuşirea lui Miron Mitrea. Acesta a fost înlocuit de mai tânărul Titus Corlăţean, în funcţia de secretar general.
Aşa a transformat mătuşa Tamara PSD-ul într-o adevărată piesă de teatru cu aliaţi, trădători şi ţapi ispăşitori în distribuţie.