Antena 3 CNN Actualitate Capitala sare de rata de infectare 7. Medicul Adrian Marinescu: ”Este varianta reală prin care evităm carantina!”

Capitala sare de rata de infectare 7. Medicul Adrian Marinescu: ”Este varianta reală prin care evităm carantina!”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 15:40 11 Dec 2020 Modificat la 15:40 11 Dec 2020
Capitala sare de rata de infectare 7. Medicul Adrian Marinescu: ”Este varianta reală prin care evităm carantina!”
Sursa foto: Antena 3

Astăzi, avem încă o zi cu un număr uriaș de cazuri. Dintre cele 6,460 de cazuri diagnosticate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, aproape 1.900 sunt în Capitală. Cu alte cuvinte, unul din 3 bolnavi depistați astăzi este din București. Presiunea la nivelul spitalelor este mai mare ca niciodată.

Chiar dacă în ultimele zile avem mai puține cazuri la nivel național, din păcate, în zonele roșii, și vorbim în primul rând de Capitală, nu se întâmplă același lucru. Dimpotrivă, în mod constant, în București avem peste 1.500 de cazuri noi, chiar și spre 2.000.

Asta înseamnă o presiune foarte mare, pentru că spitalele dedicate COVID din circuit sunt în număr mic”, spune Adrian Marinescu.

Întrebat dacă Bucureștiul se apropie de un lockdown, medicul a declarat că trebuie găsite alternative, astfel încât să nu se ajungă la o astfel de măsură. 

Ne-am dori să nu fie nevoie de carantină. Nu cred că își dorește cineva, mai ales că la nivel de Capitală se face destul de greu, presupune multe implicații, și din punct de vedere economic, și nu numai.. Mai ales că vin Sărbătorile. Ar trebui să găsim alte variante, de exemplu testarea extinsă, care să înlocuiască acest lockdown. Din păcate, dacă se merge pe acest număr mare de cazuri, la un moment dat va fi destul de greu de gestionat. Gândiți-vă că din 1.800 de pacienți, un procent semnificativ sunt cei care au nevoie de internare. Nu mă refer doar la Terapie Intensivă. Este foarte greu de găsit aceste locuri de internare în cele câteva spitale”, a adăugat doctorul de la Matei Balș. 

Medicul infecționist este de părere că, având în vedere că în România nu există posibilitatea unei testări masive prin Real Time PCR, testele rapide ar fi de un real folos. 

”Putem folosi complementar aceste teste rapide care, de fapt, nu pun diagnosticul. Dar ne orientează. dacă ele ar fi folosite în mod regulat la nivel de instituții, școli, etc., oricum ar fi mult mai bine decât în situația în care nu testăm. Trebuie găsită o variantă prin care cei care sunt pozitivi, să fie izolați. Să se facă anchete epidemiologice în timp real, și cei care sunt persoane de contact să fie izolați. Este varianta reală prin care evităm măsuri restrictive de tipul carantinei!”, a concluzionat infecționistul. 

×
x close