Antena 3 CNN Actualitate Administraţia Cimitirelor va cheltui 1,5 milioane de euro pentru recenzarea mormintelor din Bucureşti

Administraţia Cimitirelor va cheltui 1,5 milioane de euro pentru recenzarea mormintelor din Bucureşti

Administraţia Cimitirelor va cheltui 1,5 milioane de euro pentru recenzarea mormintelor din Bucureşti
06 Feb 2010   •   18:45

Aproape un milion şi jumătate de euro este suma pe care o va cheltui Administraţia Cimitirelor din Capitală pentru recensământul mormintelor şi realizarea unei hărţi digitale a gropilor din cimitire, susţin jurnaliştii de la EUObserver. Autorităţile spun că măsura este necesară, în condiţiile în care ultimul recensământ a fost făcut în anul 2000.

Licitaţia pentru realizarea recensământului mormintelor a fost câştigată de un consorţiu de firme. Pentru 1,4 milioane de euro, acestea vor culege date geografice privind terenurile destinate cimitirelor şi vor realiza o hartă digitală, pe care vor apărea clădirile administrative, cavourile şi monumentele funerare.

Potrivit jurnaliştilor de la Gândul, firmele vor realiza şi un recensământ al persoanelor înhumate, care vor fi trecute într-o bază de date.

Harta digitală şi baza de date vor fi alcătuite pentru 15 cimitire, care se întind pe o suprafaţă de peste 150 de hectare. În aceste cimitire sunt îngropate peste 220.000 de persoane.

Administraţia Cimitirelor susţine că un asemenea recensământ este necesar, în condiţiile în care ultimul a fost făcut în urmă cu zece ani. Potrivit acestuia, gropile erau mai mici decât dimensiunile standard, iar unele persoane ar fi fost îngropate chiar pe aleile dintre morminte.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close