Antena 3 CNN Actualitate Adio, copiuţe! Sesiunea din toamnă a BAC-ului, supravegheată de camere video

Adio, copiuţe! Sesiunea din toamnă a BAC-ului, supravegheată de camere video

Adio, copiuţe! Sesiunea din toamnă a BAC-ului, supravegheată de camere video
04 Aug 2008   •   21:59

Elevii nu mai au nici o şansă să copieze la BAC, cred autorităţile. Examenul din această toamnă va fi supravegheat cu ajutorul camerelor de luat vederi. Conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti a luat aceste măsuri de securitate pentru a evita un nou scandal. Măsura a fost luată la nivel local. Ideea aparţine Inspectoratului Şcolar Bucureşti, ca urmare a nenumăratelor cazuri de încercări de copiere în sesiune din vară a bacalaureatului - peste 250 de elevi eliminaţi, din care cei mai mulţi în Bucureşti.

Pentru sesiunea din toamnă programată în perioada 18 august - 1 septembrie, vor funcţiona 20 de centre de examen, majoritatea fiind dotate cu sisteme de supraveghere video atât pe holuri cât şi în clase. Centrele de examen au fost alese special pentru că sunt dotate cu aceste camere de luat vederi.

Pe viitor inspectorul şcolar general, Stelian Fedorca, va propune Ministerului Educaţiei să dea fonduri pentru ca toate centrele de examen să aibă sistem de supraveghere video. Şi asta nu e tot. Candidaţii vor fi controlaţi, să nu intre în clase cu nimic, în afară de pix şi buletin. Toate obiectele vor fi sigilate în saci, iar depozitarea se va face pe holul şcolii şi nu în clasă.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close