"M-a contrariat încă din momentul în care s-a dat această clasare faptul că în momentul în care s-a mers cu confirmarea clasării la parchetul ÎCCJ și cu clasarea pe masă a doamnei procuror general Scutea, se știa deja că doamna Scutea va arunca acest cartof fierbinte înapoi la DIICOT. De ce?
Pentru că doamna Giorgiana Hosu făcuse cerere de abținere întrucât spusese că a lucrat la dosar până prin februarie 2020, la dosarul care fusese preluat de la SPM și fusese reunit cu cauza existentă la DIICOT pe plângerea Jandarmeriei privitoare la infracțiunile de încălcare a ordinii constituționale.
Adina Anghelescu: Dosarul conține multe ciudățenii procedurale
Întrebarea mea este dacă doamna Hosu știa că nu a efectuat decât niște acte, hai să spunem, fără valoare procedurală, ci doar niște adrese, atunci de ce s-a mai abținut? Trebuia să-și rețină dosarul pentru că era de la sine înțeles că îi va fi respinsă această abținere pe motivul respectiv, că nu a lucrat efectiv în dosar, și ar fi trebuit să confirme sau să infirme așa cum a făcut parțial sau total, cum considera domnia sa de cuviință.
Acuma, s-a întors dosarul după 3 săptămâni pe masa doamnei Hosu. Din punctul meu de vedere, a bătut cumva un vânt de la Cotroceni, că a ieșit și domnul președinte Iohannis să explice că justiție se va face până la urmă în acest dosar și că lucrurile nu vor rămâne așa. Cam acesta era mesajul", a explicat Adina Anghelescu.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul ''10 august'', procesul fiind mutat la Tribunalul Bucureşti,
Instanţa a admis în acest sens o cerere făcută de foştii şefi ai Jandarmeriei implicaţi în acest caz, care au solicitat la procesul să fie mutat la Tribunalul Bucureşti.
„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală - judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti - judecător de cameră preliminară.
În baza art. 29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător. Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor”, se arată în decizia luată de judecătoarea Ruxandra Grecu de la Curtea de Apel Bucureşti.