"Mie mi se pare, la câte dosare am văzut până acum, că acest dosar este ca un fel de oală spartă, cu pereții crăpați, care nu ține apa. De ce spun asta?
Pentru că infracțiunea de viol la dosar este plângerea prealabilă a persoanei din Republica Moldova, nu a celei din Statele Unite care a declarat că a fost violată în luna martie 2022.
Deci asta reiese din motivarea judecătorului, data respectivă de 16 martie. Acuma eu îmi pun întrebarea când a fost făcută plângerea fetei din Republica Moldova, cum în calitatea de inculpat ei au căpătat-o abia în 29 decembrie și în 30 au dus fost duși la arestare?
Apoi despre cealaltă femeie din Statele Unite din informațiile mele, ea l-ar fi acostat pe Andrew Tate pe WhatsApp și i-a spus că este sătulă de America, vrea să vină neapărat la el în România, iar Tate a întrebat-o de mai multe ori dacă este sigură că vrea să facă asta, după care i-a plătit biletul de avion.
Acum iarăși, din informațiile pe care le am pe surse judiciare, fata le-ar fi cunoscut pe Tate pentru că ar fi participat la una din conferințele pe care le deținea prin Statele Unite și care costă destul de mult, deci în jur de 7.000 de dolari să intri la o astfel de conferință, unde el dă sfaturi despre modul în care poți să faci bani, business-uri foarte rapid.
Acum după un timp, femeia a venit din Statele Unite în România și l-a contactat pe fostul ei iubit spunându-i să facă plângere la ambasadă pentru că ea a fost sechestrată.
Aici eu am niște întrebări. Deci dacă a putut să-și contacteze fostul prieten sau iubit, nu putea să sune la 112 sau să trimită direct mesaj autorităților că este sechestrată? Apoi ce fel de sechestrare era asta? Astea sunt întrebări pe care mi le pun eu ca jurnalist de investigații.
Anchetatorii nu au în referatul de arestare și nu se vorbește nici în acuzații de vreo infracțiune economică, despre evaziune fiscală sau spălări de bani. De aia eu spun că chestia asta cu traficul de persoane și presupusul viol, la care ar fi 2 infracțiuni, sunt de fapt o zugrăveală.
Dar în spatele acestei spoieli cred că altul este azimutul acestei anchete și poate avea legătură, zic eu și cu serviciile secrete americane. Este părerea mea.
Cred că mai devreme sau mai târziu vom vedea și dacă nu cumva au existat în această anchetă, în momeli, să spunem așa, persoane trimise în mod special acolo pentru a vedea ce se întâmplă.
Mai mult decât atât, aș fi foarte curioasă să știm pe background-ul persoanelor respective când au venit cele 2 femei în România care au plângere penală prealabilă împotriva fraților Tate, cea din Statele Unite și cea din Republica Moldova și când au plecat ele?
Din informațiile mele niciuna dintre victime nu se mai află în România", a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații în emisiunea Descoperiți de la Antena 3 CNN.