Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu: Clotilde Armand, contract gras cu nuanțe ilegale și imorale

Adina Anghelescu: Clotilde Armand, contract gras cu nuanțe ilegale și imorale

Gabriel Dano
3 minute de citit Publicat la 21:56 19 Feb 2021 Modificat la 21:56 19 Feb 2021
o_1euttn1ff5gl1q7iqiq1eks1rceb.jpg

„Am făcut foarte multe donații pentru cauza mea, pentru că sunt atacată în instanță, chiar fostul primar mi-a făcut mai multe procese, unul unde îmi cere 112 milioane de lei… Eu trebuie să lupt și sunt multe procese. Am fost hărțuită, trebuie să plătesc din banii  mei și sunt și oameni care mă ajută. Trebuie să plătesc avocați. E totuși o donație, sunt foarte mulți bani pentru a mă apăra și pierd bani făcând asta.”, a declarat Clotilde Armand, într-o emisiune TV.

Jurnalista Adina Anghelescu a descoperit și a prezentat, în exclusvitate, în emisiunea Exces de putere, și cam cât de costisitoare sunt, de fapt, procesele pentru Clotilde Armand și ce onorarii uriașe plătește pentru serviciile de consultanță și asistență juridică.

"Doamna Clotilde Armand a făcut un contract de servicii de consultanță, de asistență juridică și reprezentare chiar la sfârșitul anului 2020. În 29.12 a semnat un contract cu o doamnă avocat Georgiana Trandafir. Pe mine m-a surprins foarte tare contractul făcut de doamna Clotilde Armand cu această doamnă pentru că dânsa a reziliat contractul de dinainte care era un contract de asistență juridică cu 250 de lei ora, numai pentru anumite litigii, și a făcut un contract cu această doamnă avocat pentru 470 de lei ora, în condițiile în care se plângea că nu are bani.

Eu consider că este un contract cu dedicație total, exagerat și pe alocuri are și nuanțe ilegale și imorale. Spun asta pentru că doamna Clotilde Armand a impus consiliului fără concurs de oferte, fără procedură publică sau transparentă, dar să zicem că avea nevoie. Însă legea spune că dacă ai direcție juridică în primărie atunci tu nu poți să faci un contract anume și cu un avocat din afară, decât pe un anume litigiu, deci nu pe toate și nu cu acest preț, care a fost pus pe ore, pe citit de pagină ș.a.m.d. Și mai mult decât atât, avem și un onorariu de succes. E foarte dubios acest onorariu de succes, pentru că atunci când este vorba despre instituții ale statului nu trebuie să existe un astfel de onorariu de succes", a explicat Adina Anghelescu.

Clotilde Armand se plăteşte singură cu sume exorbitante. Vrăji sub ochii ANI și Fiscului

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand deține o casă cu patru niveluri într-o zonă exclusivistă din Capitală. Declarația sa de avere arată că locuința a fost dobândită în 2014, tranzacție făcută cu banii pe loc, 540 de mii de euro! Dar în declarația de avere nu prea întâlnești ce vezi cu ochiul liber, au arătat Oana Zamfir și Adrian Ursu, vineri seară, la emisiunea ”Exces de putere”.

Casa ar trebui să aibă 300 de mp, dar e mult mai mare. Documentele notariale arată că imobilul este construit pe patru niveluri, având demisol, parter, etaj și mansardă și este desfășurat pe o suprafață de 450 de metri pătrați.

Clotilde Armand are casă de peste 500 de mii de euro

Același document notarial arată că prețul vânzării a fost 540.000 de euro. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, banii au fost achitați integral în 2014. La momentul tranzacției, Clotilde Armand face precizarea în acte că imobilul constituie bunul său propriu, fiind căsătorită cu Sergiu Moroianu sub regimul separației de bunuri încheiat prin contract prenupțial în 1996.

Alte documente arată că imobilul deținut de Clotilde Armand este mult mai mare. O evaluarea seismică făcută în 1995 spune că imobilul respectiv are 549 de metri pătrați.

În cea mai recentă declarație de avere, Clotilde Armand arată că aceasta înregistrează venituri pentru activitatea de management.

Clotilde Armand, persoană fizică, încasează bani de la Clotilde Armand PFA

Sub menţiunea că şi-a prestat chiar ei servicii de management, sute de mii de lei au fost încasaţi de Clotilde Armand de la Armand Clotilde Marie Brigitte Persoană Fizică Autorizată.

Clotilde Armand se plăteşte singură

Sunt 602.374 RON trecuți în declarația de avere din 29 iulie 2019 și 429.733 RON în declarația de avere din 30 noiembrie 2020.

Un regim de impozitare există pentru salarii și alt regim de impozitare există pentru PFA. ”E foarte limpede din textele de lege care există că în acest tip de relație faptul că desfășori o activitate de management este o activitate de mandat, are valoarea unei activități care ar trebuie să genereze un venit salarial. Dacă am avea o activitate de tipul acesta taxele și impozitele pe care ar trebui să le plătești în comparație cu taxele pentru PFA sunt diferite”, a explicat Adrian Ursu. 321.382 de lei (cuantum taxe contract de muncă) în loc de 56.232 de lei (cuantum taxe PFA)!

Pe numele edilului Clotilde Armand există o sesizare pentru evaziune fiscală. Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

×
x close