În acest moment, la nivelul MAPN nu există standarde și reguli cu privire la soluționarea plângerilor privind discriminarea de gen și actele de hărțuire sexuală.
Avocatul Adrian Cuculis a comentat pentru Antena 3 această situație:
”Din nefericire, raportările par a fi reale și sunt susținute și vă spun asta din practică, din două aspecte. Plângerea prealabilă este foarte importantă, în ceea ce privește cercetarea unor asemenea cazuri. Nu există plângere prealabilă, nu se întâmplă niciun fel de cercetare.
Desigur că pe plan local se pot face anchete peste anchete, însă din punct de vedere penal, mai ales când există o relație de subordonare, pentru că hărțuirea sexuală poate avea loc, din punctul de vedere al infracțiunii, doar în cadrul raporturilor de muncă. Închipuiți-vă cum ar fi ca o persoană de rang inferior să depună o plângere penală unei persoane de rang superior. De aceea, raportarea este una extrem de redusă. Poate că ar fi cazul ca și în situații de acestea urmărirea penală să înceapă din oficiu, la sesizarea unui șef sau, dacă este depusă o dată plângerea respectivă, să nu poată fi retrasă ca în cazul violenței în familie.”