Antena 3 CNN Actualitate Acord între sindicate, patronate şi Guvern: salariul - minim de 500 de lei

Acord între sindicate, patronate şi Guvern: salariul - minim de 500 de lei

Acord între sindicate, patronate şi Guvern: salariul - minim de 500 de lei
10 Dec 2007   •   19:22

Sindicatele, Guvernul şi patronatele au ajuns la un compromis pe tema salariului minim pe economie. Începând cu 1 ianuarie 2008, venitul minim va fi de 500 de lei şi ar putea creşte la 540 din iunie, dar numai dacă o permit indicatorii economici. Negocierile pe această temă au început în luna septembrie. Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a precizat că salariul minim ar putea creşte la 540 de lei din semestrul al doilea, dacă economia va merge însă bine. Înţelegerea pare convenabilă patronatelor. ?Patronatele au căzut de acord cu sindicatele?, a anunţat Dragoş Mihalache, purtător de cuvânt al delegaţiei patronale. ?Nu vreau să fiu răutăcios, noi încercăm de o lună să ne înţelegem cu ei, dar ei au refuzat să vină la întâlniri cu noi?, a adăugat el.

Organizaţiile sindicale spun însă că nu vor renunţa la protestele pe care le-au anunţat. ?Marţi ieşim în continuare în stradă, pentru că problema noastră nu este doar salariul, ci şi bugetul pe 2008. Şi în ianuarie, dacă nu există întelegerile pe partea de grile, s-ar putea să continuăm acţiunile de protest?, a declarat Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia.

Patronatele şi sindicatele s-au întâlnit prima oară la jumătatea lunii septembrie, pentru a decide nivelul salariului minim în 2008. Iniţial, sindicatele au cerut părţii patronale un salariu minim pe economie de 700 de lei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close