Unul dintre judecătorii care se va pronunţa pe cererea DNA de anulare a achitării Marianei Rarinca face parte dintre cei 10 magistraţi care au ţinut-o ilegal în arest, au aflat jurnaliştii de la
Lumea Justiţiei.
Judecătoarea Cristina Carmen Craiu nu mai poate fi obiectivă şi ar trebui să se abţină în cazul contestaţiei, pentru că încalcă un articol din convenţia pentru drepturile omului.
Pe de altă parte, jurnaliştii de la Luju spun că în cazul Rarinca, DNA joacă la cacealma. Conflictul dintre judecătoarea Risantea Găgescu şi şefa ICCJ Livia Stanciu, pretextul pe care DNA îl invoca pentru a forţa Curtea de Apel să anuleze decizia de achitare a Marianei Rarinca, nu a existat.
„Conflictul" este în realitate o banală discuţie într-o şedinţă a CSM.
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.
Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.
Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".
Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.
Citiţi şi
Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3