Antena 3 CNN Actualitate Accidentul de la mina Petrila- nereguli majore descoperite cu două luni înainte de moartea minerilor

Accidentul de la mina Petrila- nereguli majore descoperite cu două luni înainte de moartea minerilor

Accidentul de la mina Petrila- nereguli majore descoperite cu două luni înainte de moartea minerilor
07 Ian 2009   •   10:42

După accidentul de la sfârşitul anului trecut de la mina Petrila, comisiile de anchetă pregătesc primele concluzii. Acestea subliniază nereguli majore în activitate. Deşi expertiza care va stabili cauzele va fi finalizată luna următoare, directorul Institutului Naţional de Securitate Minieră şi Protecţie Antiexploziva ? INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, declara că agenţia sa a finalizat partea sa de investigaţie şi că, în mare, ştie ce s-a întâmplat în accidentul de muncă ce a ucis 13 persoane.
De altfel, inspectorii de muncă au controlat mina cu doar două luni înainte de producerea tragediei, scrie România Liberă.
Cu acea ocazie au fost semnalate numeroase deficienţe majore, printre care galeriile nu erau armate cum trebuie, instalaţiile de aeraj parţial au fost neetanşate corespunzător, existau lucrări miniere neîntreţinute, iar unii mineri nu cunoşteau normele de securitate .
De asemenea, au fost identificate unele echipamente electrice la care caracterul de protecţie "capsulare antideflagrantă" era compromis, exista pericolul electrocutării sau căile de circulaţie erau întreţinute necorespunzător.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident de munca Comisie de ancheta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close