Antena 3 CNN Actualitate Accident filmat în Iaşi, după o manevră inexplicabilă | Două maşini au spulberat gardul unei biserici, chiar în timpul slujbei

Accident filmat în Iaşi, după o manevră inexplicabilă | Două maşini au spulberat gardul unei biserici, chiar în timpul slujbei

Două maşini au spulberat gardul unei biserici şi mai multe tarabe de flori, chiar în timpul slujbei, curtea fiind plină de credincioşi, după ce şoferul unui autoturism a făcut o manevră inexplicabilă pe un drum aglomerat.

Accident filmat în Iaşi, după o manevră inexplicabilă | Două maşini au spulberat gardul unei biserici, chiar în timpul slujbei
Accident filmat în Iaşi, după o manevră inexplicabilă | Două maşini au spulberat gardul unei biserici, chiar în timpul slujbei
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2024   •   12:15

Totul s-a întâmplat în zona Cug din Iaşi, după ce şoferul unui autoturism marca Dacia Logan a întors prin loc interzis fără ca măcar să se asigure pentru o secundă. Astfel, el a intrat direct pe contrasens şi a fost izbit în plin de o dubă condusă de un şofer, care se întorcea de la un concert alături de o trupă.

Impactul a fost atât de puternic, autoturismul fiind spulberat în lateral, în plin, şi aruncat în gardul bisericii.

Din fericire, ambele maşini au trecut chiar pe lângă pietonii aflaţi pe trotuari, dar şi pe lângă vânzătorii de flori care au reuşit să se ferească la timp din calea vehiculelor scăpate de sub control.

Curtea bisericii era plină de oameni care asistau la slujba de Sfinţii Mucenici, acesştia sunând imediat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere ajutor.

La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de ambulanţă, dar şi ale Poliţiei.

Mai multe camere de supraveghere montate în zonă au surprins momentul accidentului. Pe imagini se vede cum şoferul Daciei virează la stânga prin loc nepermis şi nu se asigură, intrând pe contrasens chiar în faţa dubei. Şoferul dubei a încercat să evite impactul, însă a fost prea târziu.

Mai mult, poliţiştii au descoperit că şoferul dubei se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La data de 09.03.2024, ora 09.45, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident rutier produs pe șoseaua Nicolina din municipiul Iași.

La fața locului polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 64 de ani, din Iași, în timp ce conducea un autoturism dinspre comuna Ciurea spre Iași, la momentul schimbării direcției de mers a fost lovit de un alt autovehicul care circula din sens opus.  

În urma impactului cele două autoturisme au fost proiectate în gardul unei biserici din zonă, fiind lovit și un pieton (femeie) care se afla pe trotuar.

În accident au fost rănite 2 persoane (șoferul primului autoturism și pietonul) care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testați alcooltest, stabilindu-se faptul că șoferul celui de-al doilea autovehicul implicat în incident (bărbat de 42 de ani, din municipiul București)  avea o alcoolemie de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate sanitară în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă", se arată într-un comunicat al IPJ Iaşi.

×
Subiecte în articol: accident în Iaşi IPJ Iaşi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, transmisă live de Antena 3 CNN
x close