Antena 3 CNN Actualitate Cine deține ”mașina morții”, implicată în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia. Contracte de milioane de euro

Cine deține ”mașina morții”, implicată în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia. Contracte de milioane de euro

Apar informații de ultim moment în cazul accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, în urma căruia 3 mineri au murit.

de Gabriela Mladin    |    20 Ian 2023   •   14:50

Mașina din accidentul de la Cariera Jilț aparține firmei afaceristului gorjean Nicolae Sarcină, un apropiat al fostului ministru Dan Vîlceanu.  

Mașina morții este înmatriculată pe una dintre societățile afaceristului, este omologată pentru marfă și este veche de peste 40 de ani. 

Omul de afaceri deține mai multe societăți care desfășoară diverse activități în țară. De la magazine alimentare, benzinării, până la exploatări forestiere, balastiere și activități de transport marfă și persoane. 

Mașina implicată în accident aparține uneia dintre aceste companii, care a semnat mai multe contracte cu Complexul Energetic Oltenia. Sumele primite în urma contractului sunt uriașe. Vorbim de milioane de euro. 

Citește și: Directorul CE Oltenia după moartea celor trei mineri: "Am demarat o anchetă. Și eu am rămas uimit”

Despre această mașină, administratorul firmei a precizat că deține toate actele în regulă, inclusiv asigurare la zi. 

Omul de afaceri, Nicolae Sarcină, a fost acuzat, în urmă cu șapte ani, de spălare de bani, pentru suma de 7 milioane de euro, dar, în 2020, DIICOT Craiova a clasat cauza. 

Tot în urmă cu doi ani, parchetul general a clasat un alt dosar al omului de afaceri, de această dată de evaziune fiscală. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close