Antena 3 CNN Actualitate Accident aviatic la Timişoara

Accident aviatic la Timişoara

Accident aviatic la Timişoara
10 Feb 2007   •   13:51

Accident aviatic în Timiş. Un avion utilitar a aterizat forţat pe aeroportul din Timişoara, ca urmare a unei defecţiuni tehnice. Pilotul a încercat să facă o manevră însă se pare că a fost împiedicat de o defecţiune la o aripă. În avion nu se aflau alte persoane în afara pilotului, care se află în afara oricărui pericol. Contactat telefonic, colonelul Marian Duţu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a declarat că este vorba de un aparat de zbor ultra-uşor de tip Apollo Fox, cu 2 locuri. Aterizarea forţată s-a făcut pe aeroportul AVIASAN.

Accidentul de la Timişoara completează lista accidentelor în care sunt implicate avioane uşoare sau utilitare. În ultimii 3 ani, alte 2 avioane de tip Apollo s-au prăbuşit sau au aterizat forţat pe teritoriul României, incientele soldându-se şi cu pierderi de vieţi omeneşti.

În septembrie anul trecut, un aparat de tip Apollo Fox a aterizat forţat în apropiere de localitatea constănţeană Tulzla, pilotul reclamând defecţiuni la motor. Două persoane au fost rănite iar avionul a fost distrus în totalitate. În 2004, 2 persoane au murit, după ce un aparat de tip Apollo s-a prăbuşit pe un teren viran în apropiere de Timişoara. Pilotul abia obţinuse brevetul de zbor şi efectua un zbor de instrucţie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close