Antena 3 CNN Actualitate Acces liber pentru taxiuri la Aeroportul din Otopeni, începând cu 15 noiembrie

Acces liber pentru taxiuri la Aeroportul din Otopeni, începând cu 15 noiembrie

Acces liber pentru taxiuri la Aeroportul din Otopeni, începând cu 15 noiembrie
Foto: Mediafax
02 Noi 2010   •   15:53

Activitatea taximetriştilor va fi liberalizată la Aeroportul Otopeni, începând cu 15 noiembrie. Mai exact, activitatea va putea fi desfăşurată de orice transportator care deţine autorizaţie emisă de autorităţile din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

"Aceste măsuri au fost luate pentru a pune în aplicare noile modificări legislative aduse Legii 38/2003, cu privire la desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi", se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Accesul taxiurilor în locurile de aşteptare şi în zona de preluare a clienţilor va fi permisă numai după obţinerea de către transportatorii autorizaţi a permiselor de identificare şi acces, precum şi a permiselor de acces auto.

Eliberarea permiselor de acces va fi gratuită, însă accesul autovehiculelor în zona de aşteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se va efectua după achitarea tarifului de acces taxi, de 6 lei.

Taxiurile care deţin autorizaţii emise de alte autorităţi teritoriale, decât cele Bucureşti şi Ilfov, vor putea prelua numai clienţii pe bază de contract sau prin comandă, se arată în acelaşi comunicat.

La începutul anului 2010, reprezentanţii aeroportului Otopeni au atribuit permise de acces auto unui număr de 13 firme de taxi, care îşi pot desfăşura activitatea la un tarif de maximum 3,5 lei/kilometru.

 

 

×
Subiecte în articol: taxi aeroport Otopeni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close