Antena 3 CNN Actualitate Absolvenţii "Spiru Haret" vor acţiona în instanţă ministerul Educaţiei

Absolvenţii "Spiru Haret" vor acţiona în instanţă ministerul Educaţiei

Absolvenţii "Spiru Haret" vor acţiona în instanţă ministerul Educaţiei
Sursa foto: Intact Images
26 Oct 2010   •   16:16

Sute de absolvenţi ai facultăţilor neautorizate din cadrul Universităţii „Spiru Haret“, din promoţiile 2008 şi 2009, s-au constituit în grupuri şi intenţionează să-şi câştige drepturile în instanţă. Absolvenţii doresc să li se recunoască studiile şi se consideră nedreptăţiţi atât de ministerul Educaţiei, care şi-a pus antetul pe diplome, cât şi de universitate, care a organizat programele de studiu şi examenele, scrie Adevărul, în ediţia online.

„Numărul absolvenţilor care doresc să depună plângere împotriva Ministerului Educaţiei este din ce în ce mai mare. Avem grupuri de câte 40 de absolvenţi, de câte 60 şi de câte 38. Majoritatea sunt din zona Cluj şi Harghita“, a declarat avocatul Marius Colţuc, membru al Baroului Bucureşti, pentru sursa citată. Avocatul a mai spus că absolvenţii au toate şansele să câştige pentru că diplomele au fost parafate de ministerului Educaţiei.

Marius Horja, în vârstă de 28 de ani din, Cluj-Napoca, liderul unuia dintre grupurile absolvenţilor, a declarat că „este o mare nedreptate ceea ce ni se întâmplă! Nu suntem de acord nici cu repetarea licenţei. Noi am dat o dată examenul de licenţă şi am învăţat pentru a termina facultatea. Vrem ca ministerul să ne recunoască diplomele“.

Documentele tânărului sunt şi acum blocate la minister, deşi a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică în 2009, iar diploma de licenţă nu i s-a eliberat nici acum, cu toate că au trecut peste 12 luni de la susţinerea examenului de licenţă.

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației absolventi
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close