Antena 3 CNN Actualitate A nins pe Transalpina: Stratul de zăpadă e de 5 centimetri. Șoferii, avertizați să evite zona

A nins pe Transalpina: Stratul de zăpadă e de 5 centimetri. Șoferii, avertizați să evite zona

transalpina
Din cauza temperaturilor scăzute se vor forma sectoare de polei, zăpadă îngheţată şi gheaţă. FOTO: Salvamont Romania
de Bianca Chirilă    |    15 Sep 2024   •   19:18

Şoferii care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe sau să caute rute alternative, deoarece stratul de zăpadă în zonă măsoară cinci centimetri, iar vizibilitatea este redusă, a transmis, duminică, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Potrivit acestuia, din cauza temperaturilor scăzute se vor forma sectoare de polei, zăpadă îngheţată şi gheaţă.

„Pe Transalpina, la peste 1.900 de metri altitudine, în sectorul Dengherul - Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de media de 5 centimetri, iar vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. Conducătorii auto care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe, să caute o cale rutieră alternativă sau să fie pregătiţi pentru drum în condiţii de iarnă”, a spus Cornoiu.

El a adăugat că, în cursul zilei, un grup de turişti străini aflaţi pe creastă au anunţat că au probleme de orientare din cauza ceţii.

„Imediat, ei au primit indicaţiile necesare pentru a reveni la traseul marcat şi de aici fiind recuperaţi la coborâre. Salvamontiştii vor rămâne în zonă, cu o ambulanţă de intervenţie Salvamont, pe partea sudică a masivului, către Gorj, şi vor ajuta toate persoanele care vor avea probleme. În zonă sunt deja două maşini care nu mai pot continua drumul, iar salvamontiştii vor analiza cu conducătorii auto dacă pot să se întoarcă sau le vor lăsa acolo peste noapte”, a mai spus şeful Salvamont Gorj.

Salvamontiştii au transmis informaţiile necesare şi către Poliţie, pentru a fi organizate filtre de informare a conducătorilor auto.

×
Subiecte în articol: transalpina ninsoare Salvamont şoferi zapada
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close