Antena 3 CNN Actualitate A nins în septembrie. La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 4-5 centimetri

A nins în septembrie. La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 4-5 centimetri

A nins în septembrie. La Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară 4-5 centimetri
18 Sep 2008   •   14:20

Stratul de zăpadă măsura, joi dimineaţă, patru-cinci centimetri la Bâlea Lac, fiind prima ninsoare, în adevăratul sens al cuvântului, care a căzut în această toamnă, iar meteorologii anunţă în continuare precipitaţii mixte la munte. Joi după amiază s-au înregistrat temperaturi de minus 1 grad Celsius, la Bâlea Lac, în zonă fiind ceaţă.

Autorităţile au împrăştiat nisip pe carosabil, datorită umidităţii ridicate, pentru a preveni producerea de accidente. Traficul a fost blocat timp de puţin timp, după ce un TIR a derapat chiar la urcarea spre Bâlea Lac.

Toamna a venit cu temperaturi cu 10 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. În noaptea de marţi spre miercuri au căzut precipitaţii sub formă de lapoviţă în Munţii Bucegi, la o altitudine de peste 2.500 de metri, acesta fiind primul astfel de fenomen înregistrat toamna aceasta de staţia meteo de la Vârful Omu, unde în cursul nopţii se înregistrau 0,1 grade.



Această temperatură nu a fost cea mai scăzută din această toamnă, meteorologii de la staţia Vârful Omu anunţând că la 1 septembrie s-a înregistrat o temperatură de minus 0,2 grade Celsius.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close