Antena 3 CNN Actualitate A nins în România. Ciclonul Boris a adus strat de zăpadă și temperaturi de -4 grade la munte

A nins în România. Ciclonul Boris a adus strat de zăpadă și temperaturi de -4 grade la munte

ninsoare masina munte getty images
A nins în România. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    16 Sep 2024   •   18:06

Ciclonul care a provocat viituri în județele Galați și Vaslui a adus și ninsori în zonele montane.

Pe Transalpina s-a depus deja strat de zăpadă, iar la vârful Omu temperatura resimțită în această dimineață a fost de - 4 °C.

Meteorologii vin cu vești bune însă și spun că temperaturile vor reveni la normalul pentru această perioadă. 

”Veștile sunt bune din punctul de vedere al regimului de precipitații, în ameliorare din punct de vedere al ariei, dar și al cantităților, luând în considerare valorile de 10-15, posibil izolat 20 l/mp astăzi în Maramureș, nordul Transilvaniei, local în nordul Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Mâine, de asemenea, în Dobrogea, local în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, dar și în zona montană, după care aria precipitațiilor se va restrânge doar în zona montană.

Citește și

Din punct de vedere termic vorbim despre o vreme în încălzire începând de mâine, 17...25 de grade, miercuri deja 20...27 de grade, astfel încât pe parcursul acestei săptămâni să înregistrăm mici variații de la o zi la alta și să contăm pe o vreme în încălzire, în cea mai mare parte a țării, având în vedere deja temperaturile cu mici variații de la o zi la alta, 19 până la 27 de grade Celsius. 

Și în Capitală avem o vreme în încălzire, contăm pe 23...24 de grade, acest ecart, miercuri deja 25 de grade, rămânând de interes până la finalul acestei săptămâni.

Chiar și minimele vor fi în creștere de la o zi la alta. Dacă mâine dimineață contăm pe valori de 6...12 grade, de la jumătatea săptămânii următoare și acestea vor fi în creștere, posibil 6...18 grade Celsius, iar în Capitală 11...14 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close