Antena 3 CNN Actualitate A murit actorul Ryan O'Neal, cunoscut din filmul Love Story

A murit actorul Ryan O'Neal, cunoscut din filmul Love Story

Actorul Ryan O'Neal, care în anii 1970 a jucat în filme precum "Love Story", comedia "What's Up, Doc?" şi "Paper Moon", filmul care a lansat cariera cinematografică a fiicei sale, a murit vineri.

Ryan O'Neal hepta
Sursa foto: Hepta | Ferrari Press Agency / Grab
de Georgiana Adam    |    09 Dec 2023   •   09:58

Moartea artistului, în vârstă de 82 de ani, a fost anunţată de fiul său Patrick O'Neal într-o postare pe Instagram, însă nu a fost precizată cauza decesului.

O'Neal, cunoscut şi pentru relaţia sa de lungă durată cu regretata actriţă Farrah Fawcett, a dezvăluit în 2012 că fusese diagnosticat cu cancer de prostată, deşi a spus atunci că se aştepta să se recupereze complet.

O'Neal, originar din Los Angeles, care s-a antrenat ca boxer înainte de a se apuca de actorie, a reuşit să pătrundă în showbiz în 1964, când a obţinut rolul lui Rodney Harrington în serialul de succes "Peyton Place", difuzat în prime-time de ABC.

Actorul este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul pentru care a fost nominalizat la Oscar alături de Ali MacGraw în drama romantică "Love Story" din 1970, adaptată după popularul roman cu acelaşi titlu al lui Erich Segal.

O replică cheie a dialogului din film a devenit una dintre cele mai memorabile expresii de la Hollywood: "În dragoste nu trebuie niciodată să spui îmi pare rău". Filmul a avut o continuare în 1978, "Oliver's Story", cu O'Neal şi Candice Bergen în rolurile principale.

De asemenea, Ryan a înregistrat un succes major în comedia romantică din 1972 "What's Up, Doc?", cu Barbra Streisand şi regizat de Peter Bogdanovich, care l-a regizat pe O'Neal şi în succesul din 1973 "Paper Moon", în care a jucat şi tânăra fiică a actorului de atunci, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Ryan O'Neal Love Story
Cele mai noi știri
Parteneri
x close