Antena 3 CNN Actualitate A murit profesoara Ștefania Popescu. Milioane de români îi cunosc cărțile

A murit profesoara Ștefania Popescu. Milioane de români îi cunosc cărțile

Autoarea celebrei culegeri „Gramatica practică a limbii române”, Ștefania Popescu, a murit, marți, la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

dww222
de Gabriel Dano    |    03 Noi 2021   •   20:35

Ștefania Popescu a fost una dintre cele mai influente profesoare de Limba română, iar cartea „Gramatica practică a limbii române” a trecut prin mâinile a milioane de elevi.

Ștefania Popescu s-a născut pe 5 aprilie 1942 în București. A absolvit, în 1964, Facultatea de Filologie a Universității „C. I. Parhon” din București, secția Limba și Literatura Română, potrivit Ziare.com.

Stagiul de practică l-a efectuat în Viișoara, Teleorman, iar din 1975 a obținut post de titular la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din București.

Autoare de cărți, manuale și culegeri destinate elevilor de clasele V-VIII, Ștefania Popescu a influențat generații de elevi.

Cea mai cunoscută culegere a fost cea pentru gimnaziu - „Gramatica practică a limbii române cu o culegere de exerciții”, publicată în anii '80 (1983). Aceasta a fost tipărită în peste 10 ediții succesive.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Geoană, la un pas de a intra în cursa pentru prezidențiale
x close