Antena 3 CNN Actualitate A murit unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști ai României: "Omul care a fost permanent alături de câinii de avalanșă"

A murit unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști ai României: "Omul care a fost permanent alături de câinii de avalanșă"

S-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști ai României. Acesta a încercat, în anii ’70, să creeze un sistem canin în Salvamont România.

salvamont
S-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști ai României Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont
de Ştefan Petrică    |    22 Dec 2022   •   11:50

Salvamont Argeș a anunțat moartea unuia dintre cei mai cunoscuți salvamontiști din România, Mihail Sârbu, primul care a încercat să edifice un sistem de câini de salvare montană în țara noastră, însă, din cauza statului, a întâmpinat piedici.

„Rămas bun, Mihai... Omul care a fost permanent cu sufletul alături de Câini de avalanșă Salvamont România, fiind vizibil fericit la fiecare pas înainte, fiind alături de noi la fiecare victorie. Omul care a încercat să edifice un sistem canin în Salvamont România în anii '70, dar a fost descurajat de "papagalii" vremii", a transmis Salvamont Argeș pe Facebook.

"Salută-i pe al tău Bari, și pe ai noștri Dara, Haiduc și Argo. Cândva, ne vom revedea și vom sta la povești...“, au mai transmis salvamontiştii.

Publicată de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe Miercuri, 21 decembrie 2022

Dara, un cunoscut câine de avalanșă din România a murit de curând.

La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close