Antena 3 CNN Actualitate A început îngroparea cablurilor de pe stâlpi. Vezi ordinea străzilor ce ar putea fi afectate de lucrări

A început îngroparea cablurilor de pe stâlpi. Vezi ordinea străzilor ce ar putea fi afectate de lucrări

A început îngroparea cablurilor de pe stâlpi. Vezi ordinea străzilor ce ar putea fi afectate de lucrări
12 Feb 2009   •   21:41

Capitala a trecut la nivelul superior după ce Primăria a dat jos de pe stâlpi cablurile. Locul lor a fost luat de un cablu performant de fibră optică şi care a fost băgat pe sub pământ.
Noua minune este obligatorie pentru toate firmele de telefonie, internet şi cablu. Toţi trebuie să-şi dea jos cablurile de pe stâlpi. Cine nu înţelege, plăteşte.
Firmele care nu respectă acest lucru riscă amenzi din partea Primăriei Capitalei. Amenzi cuprinse între 2500 şi 5000 de lei. Cel mai grav este că autorităţile vor tăia toate cablurile. Operatorii vor fi obligaţi să se aboneze la reţeaua subterană Netcity sau să-şi creeze propria reţea. Acestora, însă, nu le pasă. Dovada, stâlpii de iluminat care sunt încărcaţi, de sus şi până jos, cu sute de metri de cabluri.
Tot reprezentanţii Primăriei îi liniştesc însă pe locatarii din aceste zone: chiar dacă se va întâmpa să taie cablurile, tot ei vor veni cu opţiuni de înlocuire, însă la reţeaua subterană.
Noul sistem dă jos cablurile de pe stâlpii de iluminat şi le înlocuieşte cu un singur cablu care trece prin pâmânt şi care adună tot traficul de date, fie că se cheamă internet, telefonie sau televiziune. Într-un cuvânt: NetCity.
Primul tronson, care are 15 kilometri, este gata din decembrie, însă el este accesibil doar de joi. Ca urmare, toţi administratorii de reţele de date din zonă sunt obligaţi să renunţe la reţelele aeriene în favoarea reaţelei subterane.
Primul tronson începe din Bulevardul Unirii, trece prin Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Decebal, Piaţa Muncii, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, Bulevardul Burebista, până la piaţa Alba Iulia, precum şi pe Calea Dudeşti, între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Burebista.
La mijloc sunt însă cei care locuiesc în aceste zone şi riscă să se trezească într-o zi fără semnal la cablul tv sau fără internet. Numărul firmelor care s-au înscris la reţeaua subterană este unul destul de mic.
Toţi cei care se înscriu în proiectul NetCity trebuie să plătească o chirie lunară de aproximativ 80 de euro. Iar Primăria şi-a propus ca, până în 2012, să fie finalizată întreaga reţea de 2.500 de kilometri.
Observator

×
Subiecte în articol: cabluri primarie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close