Antena 3 CNN Actualitate A început "Danube Tour by Bike" - primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea

A început "Danube Tour by Bike" - primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea

A început "Danube Tour by Bike" - primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea
23 Iun 2009   •   09:51

Peste 200 de ciclişti, din 23 de ţări, participă la primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea. Startul "Danube Tour by Bike" s-a dat luni dimineaţă din Piaţa Constituţiei.

Din România, cicliştii vor trece în Bulgaria, iar apoi în Serbia.

Manifestarea, organizată de Comisia Europeană împreună cu Federaţia Europeană de Ciclism, promovează protejarea eco-sistemului Dunării, precum şi mersul pe biciletă.

"Nu, nu este o competiţie, este o ocazie să ne cunoaştem. Este un tur. Ne place să petrecem timp împreună şi în acelaşi timp să petrecem timp în natură, în ecosistem. În acelaşi timp vrem să aratăm că ciclismul turistic este bun pentru mediu", susţine unul dintre organizatori.

Traseul trece prin România, Bulgaria şi Serbia. La manifestare au venit ciclişti din toată Europa. O parte dintre ei au făcut deja cunoştinţă cu drumurile din Bucureşti.

Din Piaţa Constituţiei, cicliştii au urcat în autocare, din care vor coborî tocmai în Bulgaria, la Orjahovo. De acolo vor urca pe bicilete şi vor merge până în localitatea Lom. Pe 24 iunie, vor sosi la Vidin, iar o zi mai târziu vor ajunge în localitatea sârbă Prahovo, de unde vor traversa barajul de la Porţile de Fier II, spre România.

Finalul traseului va fi la Belgrad, unde vor ajunge pe 27 iunie. Acolo se vor întâlni cu 200 de ciclişti care au luat startul din Budapesta.

Antena 3


×
Subiecte în articol: ciclism Piata Constitutiei Dunarea
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close