Toţi cei care au ajuns la urgenţă au consumat preparate din peşte. În total, peste 300 de oameni au luat parte la sărbătoare.Sărbătoarea comunei Tazlău şi hramul mănăstirii cu acelaşi nume s-au încheiat la spital pentru o mare parte dintre localnici. La câteva ore după ce au mâncat li s-a făcut rău şi au început să sune la 112.
Medicii, însoţiţi de primarul din comună, au bătut din poartă în poartă, în căutare de posibile victime. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a instituit codul roşu, iar spitalele pe cel alb. Au fost chemaţi medici de acasă şi au fost puse în mişcare toate autospecialele din dotare pentru ca oamenii să fie duşi cât mai repede la spital.
Cei mai mulţi şi-au revenit după tratament şi au plecat acasă. Doar 18 oameni, dintre care trei copii, au rămas internaţi peste noapte.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai celei Sanitar-Veterinară, dar şi cei de la Oficiul Pentru protecţia Consumatorului trebuie să stabilească acum care a fost cauza toxiinfecţiei alimentare. Ei au recoltat deja probe biologice din mâncare şi aşteptă rezultatele.