Antena 3 CNN Actualitate A deschis un anunț de pe Facebook și a rămas fără 215.000 de lei. Greșeala uriașă a unui sucevean

A deschis un anunț de pe Facebook și a rămas fără 215.000 de lei. Greșeala uriașă a unui sucevean

barbat cu mana in cap, in fata laptopului si cu un card bancar in mana
Un bărbat a pierdut 215.000 de lei după ce a instalat o aplicaţie care l-ar fi ajutat să îşi urmărească investiţiile. Foto: Getty Images
de I.C.    |    17 Aug 2024   •   17:17

Un bărbat din localitatea suceveană Mălini a rămas fără 215.000 de lei din cont după ce i-a făcut cu ochiul un anunț găsit pe Facebook. Individul a accesat link-ul respectiv, iar mai apoi a luat legătura cu escrocii care l-au convins să își instaleze o aplicație pe telefon. 

Când și-a dat seama că a fost înșelat, bărbatul a sunat la Poliție.

Bărbatul le-a spus agenților că a văzut un anunț pe rețeua socială care oferea oportunitatea investirii într-o reţea de gaze. A deschis anunțul, iar apoi a fost sunat de către un bărbat, care s-a recomandat a fi din partea companiei de gaze.

„După ce au discutat diferite detalii referitoare la investiţie, a primit de la acelaşi număr de telefon, prin intermediul unei aplicaţii informatice, două link-uri. Prin intermediul primului link a introdus datele cardului pentru a depune suma de 2.500 lei, reprezentând investiţia iniţială în acţiuni, iar prin cel de-al doilea link a instalat o aplicaţie care dădea acces la utilizarea unor conturi bancare ale titularului”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava

După ce a transferat suma de 2.500 lei, suceveanul nu a mai fost contactat de nicio persoană în legătură cu aşa-zisa investiţie. 

În schimb, când a mers la bancă pentru a-şi verifica soldul din contul bancar, a aflat faptul că din contul său a fost transferată suma totală de 215.079 lei, conform extrasului de cont. 
Transferurile au fost făcute către diferite persoane, în tranşe.

Poliţiştii atrag din nou atenţia asupra faptului că în ultima perioadă se înregistrează tot mai multe fapte de înşelăciune şi recomandă atenţie celor care vor să investească ori să cumpere diverse produse sau servicii online.

×
Subiecte în articol: escrocherie frauda online Suceava
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close