Antena 3 CNN Actualitate Opt experiențe prin care cuplurile trebuie să treacă împreună înainte să se căsătorească

Opt experiențe prin care cuplurile trebuie să treacă împreună înainte să se căsătorească

2 minute de citit Publicat la 17:05 09 Mar 2018 Modificat la 17:05 09 Mar 2018
o_1c85327oj13gq1a3mvmf1h6t1i428.jpg

O relație serioasă înseamnă multă muncă și timp în care cei doi parteneri încep să se cunoască. Terapeutul în relații și căsătorie Bethy Wethstone a declarat pentru Huffington Post: „Ieșim la întâlniri și petrecem timp cu o persoană pentru a ne da seama dacă este potrivită pentru noi, iar experiențele împreună creează o legătură puternică. Aceste legături și experiențe comune sunt ceea ce fac o relație să supraviețuiască.” 
  
 1. Luați o vacanță împreună: potrivit lui Spencer Scott, psiholog, acesta este un moment crucial în care îți dai seama dacă te poți baza pe partener: „Trebuie să vezi cum te simți atunci când navighezi împreună cu partenerul într-un loc nou. Trebuie să vezi cum reacționează la o pană de mașină sau dacă sunt blocați într-o comunitate unde ai bariere lingvistice”.  
  
 2. Depășiți cu succes o ceartă puternică: „Cand te confrunți cu anumite diferențe și muncești pentru a le rezolva, creezi o fundație pentru relație. Dacă nu poți să discuți despre aceste probleme devreme în relație, cum te aștepți să rezolvi problemele mari care se ivesc chiar și în cele mai fericite căsnicii?” întreabă John Amedo, terapeut în famile și căsătorie. 
  
 3. Discută despre căsătorie și istoria familie: Petreceți timp înțelegând istoria unul altuia, învață despre familia partenerului și ce le-a plăcut din ce au văzut în jur și ce nu. Sunt deschiși sau mai conservatori când vine vorba de relație? Ce valori au? Cu cât știți mai multe unul despre altul, cu atât va fi o relație mai puternica”, sfătuiește Bethy Wethstone.
  
 4. Faceți un buget comun: Finanțele sunt cel mai comun motiv de ceartă într-o căsnicie. Înainte de a lua o decizie despre viitorul relației, faceți un buget împreună și vedeți cum reușiți să îl respectați, ca un cuplu”, sfătuiesc experții.  
  
 5. Treceți împreună printr-un moment greu, ca de exemplu pierderea unui job sau o sperietură medicală. Sheri Mayers, terapeut în familie și relații declară: „Este ușor să iubești când lucrurile sunt simple și merg bine. Cu toate acestea, problemele și dificultățile sunt cele care arată dacă relația este bazată pe iubire adevărată sau doar o pasiune de moment”.  
  
 6. Mergeți împreună la terapie de cuplu: „Cuplurile au nevoie să învețe de la cineva bazele unei relații solide și cum să comunice cât mai bine. Scopul este să fie capabili să transmită și să primească mesaje într-un mod respectuos, care nu strică relația”.
  
 7. Locuiți împreună: „Cand locuiți împreună, veți afla cât de compatibili sunteți și cât de toleranți sunteți unul cu altul. Când împarți o casă, îți vei da seama de diferențe, ce te supără și dacă poți acceptă viziunile diferite. De asemenea, când stai împreună, veți învăța să lucrați ca o echipă și să vă respectați reciproc când aveți treburi casnice și responsabilități”.
  
 8. Treceți printr-o perioadă dificilă sexual și vorbiți despre asta: ”Chiar dacă este normal pentru orice cuplu să aibă perioade mai active sexual și altele mai puțin, când trece prea mult timp fără pasiune, dezamăgirea și sentimentul de rejecție apar. Dacă partenerul începe să se simtă mai mult că un coleg de cameră decât ca pe un iubit, acesta este un semnal de alarmă, când trebuie să dicutați deschis despre așteptările și dorințele sexuale”.

×
Etichete: casatorie relatii
x close