Antena 3 CNN Actualitate 7 români au murit într-un accident rutier în Ungaria (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

7 români au murit într-un accident rutier în Ungaria (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

7 români au murit într-un accident rutier în Ungaria <b><font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font></b>
19 Iul 2007   •   18:41

Şapte români au fost omorâţi într-un accident rutier grav produs în Ungaria. Bilanţul dramatic ar putea creşte pentru că unul dintre răniţi este în comă. Starea bărbatului este critică. Alţi 20 de oameni au fost răniţi, în urma unui grav accident de circulaţie produs joi dimineaţă, în localitatea Mako, din sudul Ungariei. Românii se aflau într-un autocar care se îndrepta spre Cehia. Autocarul a fost lovit de un camion, condus, de asemenea, de un cetăţean român. Accidentul a avut loc pe un pod, la circa 30 km de Vama Nădlac.

Autocarul plecase de la Ruse, străbătuse România şi abia trecuse graniţa cu Ungaria. În apropierea localităţii Mako lângă podul de peste râul Maros, a fost lovit de un camion-platformă care a intrat pe contrasens. Din primele date ale poliţiei maghiare rezultă că şoferul autocamionului ar fi adormit.

Era ora 4 dimineaţa şi martorii accidentului spun că se circula în condiţii optime. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat pe calea ferată paralelă cu şoseaua. Şoferii din trafic care au ajuns la câteva minute după producerea accidentului spun că nu au putut ajuta prea mult. A fost nevoie de descarcerare pentru ca oamenii să fie scoşi din autocarul fărâmat.

Pentru şapte dintre românii implicaţi în accident, pompierii şi ambulanţele au ajuns prea târziu. Şase sunt pasageri din autobuz, iar al şaptelea este şoferul camionului, care transporta maşini. Trei dintre cei răniţi sunt în stare gravă, internaţi la spitalul din Szeged. Printre aceştia se află şi unul dintre cei doi şoferi bulgari ai autocarului.

Autocarul era plin cu români din mai multe zone ale ţării, care plecau la muncă în Cehia. Răniţii au fost transportaţi la spitalul din Szeged.

Aproape jumătate din pasagerii autocarului provin din Constanţa. 14 erau toţi din aceeaşi localitate, comuna Ghindăreşti. Din grupul plecat de acolo, 3 bărbaţi au murit. Doi dintre ei erau fraţi.

Poliţişti români au ajuns în Ungaria după-amiază, pentru a obţine date despre accident. Ancheta asupra cazului este făcută însă de autorităţile ungare.

Drumul Naţional 43, care face legătura între Szeged şi graniţa cu România, a fost închis în ambele sensuri, de la ora 4 dimineaţa. Abia după-amiază autocarul a fost tras de pe linia ferată pe care a căzut.

Ion Iacob, unul dintre pasagerii români aflaţi în autocar, a declarat pentru Antena 3 că autovehicolul în care se afla a fost acroşat de trailer. Şoferul autocarului mergea regulamentar, a precizat pasagerul român.
Ion Iacob: {a}iacob_accidentiulie{/a}

Ilie Bănică, purtător de cuvânt MAE: {a}ilie_banica{/a}

Condoleanţe oficiale de la premierul Ungariei
Premierul Călin Popescu-Tariceanu a primit un mesaj de condoleanţe din partea premierului Ungariei, Gyurcsány Ferenc, exprimat în numele întregii naţiuni ungare, pentru victimele accidentului de circulaţie care a avut loc pe teritoriul ungar. ?Eu şi ceilalţi cetăţeni unguri am luat cunoştinţă cu stupoare de vestea accidentului rutier din Ungaria, în care şase cetăţeni români şi-au pierdut viaţa?, se arată în mesaj. Premierul ungar a transmis asigurări că autorităţile ungare vor face toate eforturile posibile privind anchetarea şi lămurirea circumstanţelor accidentului. El a mai precizat că rudele victimelor şi autorităţile române vor primi tot sprijinul posibil. De asemenea, medicii ungari vor face tot posibilul pentru vindecarea cât mai grabnică a cetăţenilor români răniţi în accident. ?Am încrederea că aceste persoane se vor întoarce cât mai repede la familiile lor?, se transmite în mesaj.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL TRAGICULUI ACCIDENT

IMAGINI DE LA ACCIDENT:
Citiţi RUTĂ OCOLITOARE SPRE UNGARIA PENTRU MAŞINILE DE TONAJ MARE

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close