Antena 3 CNN Actualitate Şapte oameni au fost reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi

Şapte oameni au fost reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi

Au fost efectuate primele rețineri în dosarul în care mai mulți foști angajați din MAI sunt acuzați de trafic de migranți.

migranti
Şapte oameni au fost reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   10:32

Firmele deținute de grupare aduceau străinii în România sub pretextul că îi angajează, iar apoi îi trimiteau în țările vestice, cu complicitatea unor angajați ai instituțiilor-cheie pentru siguranța statului.

Cu tot cu ancheta în curs, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a transmis că se va face curăţenie în toate structurile. Pana acum, şapte oameni au fost reținuți.  

Vali Mitruş, şeful biroului pentru imigrări Caraş-Severin, este un pion important în afacerea cu străini aduşi pe acte în România ca forţă de muncă, dar care în realitate erau exportaţi în ţări din spaţiul Schengen. Potrivit procurorilor biroului de imigrări Caraș-Severin, acesta a eliberat avize de muncă cu încălcarea legii pentru 1.081 de cetăţeni străinii. 

Una dintre firmele care importa muncitori din Pakistan, SriLanka, India şi Nepal este a fostului şef de la imigrări Caraş-Severin, Claudiu Perian. 

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ar fi Dan Vasile, fost angajat al vechiului Doi şi-un sfert şi fost şef de la Investigaţii Criminale Timişoara, un om al sistemului dat afara în 2019.

Ofiţerul în rezervă şi-a deschis o asociație prin care pretindea că protejează drepturile migranţilor. În realitate, acesta racola muncitori din ţări non-UE, favorizând intrarea în România şi apoi în spațiul Schengen a mai multor cetăţeni cu potenţial terorist. 

Potrivit anchetatorilor, Teofil Drugărin are o firmă de pază şi ar fi adus prin ea muncitori din afara ţării. Migranții erau cazaţi în apartamentele altor membrii ai grupării până li se rezolvau actele. Apoi, plecau în alte ţări mult mai dezvoltate economic, fără să lucreze în România la firmele angajatoare. 

×
Subiecte în articol: migranti angajaţi MAI afacere ilegala
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ciolacu le răspunde șoferilor supărați pe Ordonanța 84
x close