Antena 3 CNN Actualitate Scenariile în cazul unui cutremur major în România. 6.500 de oameni şi-ar pierde viaţa doar în Bucureşti

Scenariile în cazul unui cutremur major în România. 6.500 de oameni şi-ar pierde viaţa doar în Bucureşti

cuuuuuuuuuuuu.jpg
Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Noi 2016   •   12:54

6.500 de oameni şi-ar pierde viaţa doar în Bucureşti, în cazul unui cutremur major produs după ora 21.00, arată estimările Primăriei Capitalei.

16.000 de persoane ar suferi răni grave, potrivit aceluiaşi document.

Cea mai vulnerabilă zonă este Centrul vechi, unde se află 38 de clădiri declarate pericol public. În tot centrul capitalei, sunt însă 181 de astfel de clădiri cu bulină roşie, plus o listă lungă de imobile expertizate tehnic şi încadrate în celelalte clase de risc seismic.

Mobilizare generală în România. Autoritățile simulează intervenția în cazul unei catastrofe

În cazul unui cutremur major, o mie de clădiri s-ar putea prăbuşi complet sau parţial, 23.000 de clădiri ar fi serios afectate. Case boiereşti, muzee, biserici, clădiri de patrimoniu şi chiar spitale ar putea deveni ruine. Chiar şi 13 dintre clădirile pompierilor sunt pe lista clădirilor aflate în pericol.

În acest moment, echipele de intervenţie stau cel mai bine la capitolul comunicaţii dar încă nu au în dotare echipamente de ultimă generaţie pentru localizarea victimelor sub dărâmături.

×
Subiecte în articol: cutremur primaria capitalei raniti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close