Antena 3 CNN Actualitate 50% dintre români cred că DNA este influenţată politic

50% dintre români cred că DNA este influenţată politic

50% dintre români cred că DNA este influenţată politic
28 Oct 2007   •   17:31

Aproape jumătate dintre români cred că Direcţia Naţională Anticorupţie este o instituţie ?influenţată politic? şi tot atâţia se declară nemulţumiţi de rezultatele DNA. Aşa arată un sondaj realizat de Centrul de Analize şi Investigaţii Sociologie. Acelaşi sondaj arată că o treime dintre repondenţi cred, dimpotrivă, că DNA este ?o instituţie independentă?, în timp ce 20% nu şi-au exprimat o părere. Şi mai mulţi sunt cei nemulţumiţi de activitatea DNA în lupta anticorupţie, 47% sunt ?puţin? satisfăcuţi, iar 23% ?foarte puţin sau deloc?. Numai 23 de procente dintre repondenţi se declară mulţumiţi de progresele procurorilor anticorupţie, în timp ce 7% nu şi-au conturat o părere.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi spun că DNA a avut motivaţii politice în începerea urmăririi penale a unor miniştri, în timp ce 28% au spus că ?doar motivaţii juridice?. Totuşi, cei mai mulţi dintre repondenţi consideră că miniştrii vizaţi de DNA se fac vinovaţi de anumite fapte, în timp ce 17% le dau credit acuzaţilor.

Întrebaţi ce durată ar trebui să aibă mandatul de interceptare a telefoanelor, aproape 50% dintre cei chestionaţi au apreciat că ar fi suficiente 3 luni, la fel ca în celelalte state europene.

Sondajul a fost efectuat de Centrului de Analize şi Investigaţii Sociologie, în perioada 12-18 octombrie a.c., pe un eşantion de 1.131 de populaţie urbană şi rurală. Sondajul are o marjă de eroare de 3 %.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close