Antena 3 CNN Actualitate 5 cazuri de botulism din conserve

5 cazuri de botulism din conserve

5 cazuri de botulism din conserve
06 Iun 2007   •   16:21

Doi copii au ajuns în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase ?Matei Balş? după ce s-au infectat cu toxină botulinică. Ei au mâncat carne şi peşte din conserve. Diagnosticul pus de medici este clar - copiii suferă de botulism. O boală, care dacă nu e tratată la timp, este mortală. Conserva de peşte, pe care toţi o considerau inofensivă l-a doborît pe unul dintre copiii familiei Nicoară dintr-o comună gălăţeană. Imediat medicii gălăţeni s-au alarmat. Băieţelul de 8 ani a fost trimis la institutul Matei Balş din Capitală în stare gravă. Medicii de aici i-au pus imediat diagnosticul - botulism.

Şi tatăl băieţelului s-a plâns că nu se simte prea bine. Bărbatul a fost şi el adus împreună cu fratele băieţulului la Bucureşti pentru analize.

La terapie intensivă, un alt băiat de 12 ani din Focşani zace după ce a mâncat o conservă de pate de ficat. După control şi analize amănunţite a primit acelaşi diagnostic. Infectat cu toxină botulinică. În aceeaşi situaţie se află şi un bărbat de 45 de ani din Vrancea. În total, 5 pacienţi sunt acum internaţi în spital. 2 dintre ei aşteaptă încă rezultatul analizelor.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close