Antena 3 CNN Actualitate 400 de credite garantate de stat, acordate în doar o lună pentru studenți și familii tinere

400 de credite garantate de stat, acordate în doar o lună pentru studenți și familii tinere

Guvernul acordă credite garantate de stat pentru studenţi şi pentru tinerele familii. În doar o lună, băncile au primit solicitări de la aproape 300 de studenți și 100 de familii pentru credite garantate de stat cu dobândă subvenționată.

bani
400 de credite garantate de stat au fost acordate în doar o lună | Suma alocată pentru acest an este de 47 de milioane de lei Sursa foto: Getty Images
de Ştefan Petrică    |    19 Ian 2023   •   10:22

Este vorba de cele două programe acordate de Ministerul Familiei, Student Invest și Family Start.

Până acum au fost acordate credite în valoare de 18 milioane de lei, iar pentru acest an, suma alocată este de 47 de milioane de lei.

Pentru programul Student Invest pot fi împrumutați până la 50.000 de lei, iar cei eligibili sunt tinerii studenţi cu vârsta cuprinsă între 18 - 31 de ani, care își pot plăti cu acești bani cheltuieli legate de taxa studiilor, plata locurilor în căminele studențești sau alte nevoi personale.

La acest credit, dobânda este subvenționată în întregime de stat, iar rata lunară ajunge la 417 de lei.

Citeşte şi : Au fost distribuite primele vouchere în programul pentru creșterea natalității. Anunțul făcut de ministrul Familiei

În ceea ce privește al doilea program, Family Start, aici se pot împrumuta până la 75.000 de lei, iar cei eligibili sunt familiile cu vârsta cuprinsă între 18 - 45 de ani, iar cu acești bani ei își pot plăti chiria, avansul pentru o locuință sau cheltuieli legate de organizarea nunții sau a botezului.

Pentru Family Start, dobânda este subvenționată în proporție de 75% de stat, iar rata lunară ajunge la 625 de lei.

Pentru ambele programe, perioada de rambursare este de 10 ani, şi foarte important, solicitările pot fi depuse la băncile înscrise în program.

×
Subiecte în articol: credite studenții familii tinere
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close