Antena 3 CNN Actualitate 34 de trenuri noi circulă spre litoral

34 de trenuri noi circulă spre litoral

34 de trenuri noi circulă spre litoral
12 Iun 2007   •   09:03

Numărul trenurilor care vor asigura în această vară transportul turiştilor către litoral va fi suplimentat. Vor fi introduse de asemenea rute noi şi un tren de noapte, special pentru tineri. Şi locurile pentru studenţi în taberele gratuite de pe litoral au fost suplimentate. În perioada 14 iunie-30 septembrie vor circula 34 de garnituri noi. Faţă de anul trecut, când trenurile estivale asigurau doar legătura dintre principalele oraşe ale ţării şi staţiunile de pe litoral, în această vară vor fi introduse noi rute. Potrivit reprezentanţilor ministerului Transporturilor, CFR Călători va asigura legături directe între Sibiu-Braşov-Constanţa şi retur, precum şi Sighetu Marmaţiei-Mangalia şi retur.

De asemenea, pentru fluidizarea transportului între Constanţa şi Mangalia, vor fi introduse pe această rută o serie de trenuri suplimentare. Nici tinerii care vor merge în vacanţă pe litoral n-au fost uitaţi. Pentru aceştia, CFR a prevăzut introducerea în graficul de circulaţie un tren de noapte pe distanţa Bucureşti Nord-Constanţa şi retur.

Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor oferă pentru această vară 5.800 de locuri gratuite în tabere, din care 3.000 pe litoral. Numărul de locuri a crescut astfel cu 1500 faţă de vara anului trecut. Taberele au o durată de 7 zile şi vor începe din 13 iule. Studenţii vor beneficia de cazare gratuită şi masă în limita unor bonuri valorice de 32 de lei pe zi. Repartizarea acestor locuri se va face pe universităţi, în funcţie de numărul de studenţi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close