Antena 3 CNN Actualitate 300 de persoane blocate în trenuri din cauza inudaţiilor

300 de persoane blocate în trenuri din cauza inudaţiilor

300 de persoane blocate în trenuri din cauza inudaţiilor
06 Sep 2007   •   11:05

300 de persoane au stat timp de zece ore în două trenuri de persoane în staţia CFR Ghidigeni din judeţul Galaţi. Oamenii au fost evacuaţi joi dimimneaţă, în jurul orelor 04.00, de către jandarmii din Vaslui. Cele două trenuri personal şi accelerat au rămas blocate pe calea ferată miercuri de la ora 18.00, în staţia CFR Ghidigeni. Oamenii şi-au petrecut noaptea în tren, fiind evacuaţi de jandarmi abia joi dimineaţă.

Transportarea persoanelor s-a făcut cu maşinile de intervenţie de tip Raba ale Jandarmeriei, intervenţia fiind foarte dificilă din cauza puhoaielor de apă care au acoperit drumul naţional dintre Ghidigeni şi Tutova.

Şi conducătorii auto au fost afectaţi de viitrui, pe foarte multe porţiuni şoseaua nu se mai recunoştea, apa fiind la acelaşi nivel atât pe câmp, cât şi pe carosabil. Aceştia s-au ghidat după porumbul de pe marginea şoselei, care se vedea la lumina farurilor.

Toţi cei 300 de călători din cele două trenuri au fost transportanţi până în staţia CFR Tutova, de unde au fost preluaţi de alt tren special şi transportaţi la Iaşi, iar de aici au fost redirecţionaţi către destinaţiile iniţiale, respectiv Bucureşti şi Galaţi.

Întreaga acţiune s-a finalizat în jurul orei 06.00 dimineaţa, fiind implicaţi 12 jandarmi de la IJJ Vaslui.

Din cauza inundaţiilor, trenurile de pe ruta Iaşi-Bucureşti au fost deviate prin Paşcani, pentru a evita două poduri avariate de viituri.

Trenurile de pe ruta Bârlad-Tecuci au fost suspendate, iar acceleratul Iaşi-Mărăşeşti va circula doar până la Bârlad. Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Bârlad, unde, ploaia torenţială a slăbit terasamentul, care, pe alocuri, a alunecat.

Pe ruta Tecuci - Galaţi traficul feroviar este restricţionat, circulându-se pe un singur fir, în ambele sensuri. Trenurile pe acestă rută circulă cu o viteză de 30 de kilometri pe oră.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close