Antena 3 CNN Actualitate 24 de migranţi au fost găsiţi deshidrataţi şi speriaţi în remorca unui TIR. Unul dintre ei a sunat la 112 și a cerut ajutor

24 de migranţi au fost găsiţi deshidrataţi şi speriaţi în remorca unui TIR. Unul dintre ei a sunat la 112 și a cerut ajutor

BeFunky-collage - 2024-07-02T010834.880
Migranţii au fost găsiţi deshidrataţi şi speriaţi în remorca unui TIR / sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2024   •   01:09

24 de migranţi au fost găsiţi deshidrataţi şi speriaţi în remorca unui TIR care, în acte, transporta mobilier. Unul dintre migranţi, care suferea de diabet, a sunat la 112 şi a cerut ajutor, iar ulterior au fost găsite mai multe persoane care au necesitat îngrijiri medicale, printre care şi doi copii.

Cât timp aştepta să treacă de cozile kilometrice de la Vama Nădlac 2, şoferul TIR-ului, înmatriculat în Turcia, a oprit aerul condiţionat din remorcă.

Ar fi încercat să nu trezească suspinciuni pentru că, în acte, transporta mobilă pe ruta Turcia - Belgia. În realitate însă, în remorcă se aflau 24 de migranţi. Totul a ieşit la iveală când unul dintre ei a sunat la 112 şi a cerut ajutor.

Polițiștii de frontieră i-au găsit ascunși printre piesele de mobilier din remorcă. Primii care le-au acordat primul ajutor au fost cei de la echipajul SMURD din vamă.

„Am înțeles că au stat aproximativ 15 ore. Unul nu a mai rezitat. Erau speriați, deshidratați, nu aveau aer să respire. Mulți erau sub cartoane, printre materiale”, spune un medic SMURD.

Trei dintre ei au fost transportaţi la spital. Restul, printre care şi doi copii, au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

„Unul epuzat, fratele lui diabetic, cu glicemia mare, și-a administrat insulina până să ajungem noi. Au necesitat îngrijiri medicale, iar a treia persoană acuza dureri lombare, operată acum 30 de zile, spune Adrian Florin Galfi, asistent principal SAJ Arad.

„Din fericire, comunicarea cu ei, fiind cetățeni străini, a fost facilitată de un medic rezident care știe limba arabă și i-a întrebat de simptomatologie și istoric medical”, a mărturisit Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean Arad.

Migranţii sunt acum în grija autorităţilor, care fac cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale.

×
Subiecte în articol: migranti remorca TIR Vama Nadlac spital
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden se gândește serios dacă să mai continue cursa pentru Casa Albă
x close