Antena 3 CNN Actualitate 2007 va fi cel mai fierbinte an din istorie

2007 va fi cel mai fierbinte an din istorie

2007 va fi cel mai fierbinte an din istorie
15 Mai 2007   •   09:04

2007 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii! Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii în meteorologie din Marea Britanie. Aceştia spun că fenomenul climatic e legat de încălzirea apelor din centrul şi estul Oceanului Pacific. Temperaturile mari şi seceta îi îngrijorează nu numai pe români. Cum va arăta anul 2007? Specialiştii de la Meteorological Office din Marea Britanie spun că apocaliptic.

Temperaturi cu până la 5 grade Celsius mai mari decât maximum înregistrat până acum, secetă şi furtuni. Spus în câteva cuvinte - va fi cel mai cald an din istoria omenirii. Specialiştii britanici cred că fenomenul climatic este legat de încălzirea apelor din centrul şi estul Oceanului Pacific. Acest lucru perturbă climatul coastelor occidentale, din America de Sud până în Africa de Est şi influenţează în cele din urmă clima mondială.

Creşterea temperaturilor pe plan global va antrena, de asemenea, o serie de efecte precum topirea calotelor glaciare, creşterea nivelului oceanelor şi schimbarea tiparelor meteorologice. Scenariul prezentat de britanici pe termen lung arată cam aşa: lanţul efectelor va continua cu declanşarea inundaţiilor, furtuni violente şi, nu în ultimul rând, foamete.

Prognoza experţilor britanici se adevereşte deja în România. Meteorologii români spun şi ei că în ţară temperaturile sunt mai mari cu până la 5 grade Celsius decât maximele înregistrate în anii precedenţi. Iar agricultura va avea de suferit din cauza secetei şi a fenomenelor extreme.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close