Antena 3 CNN Actualitate 200.000 de copii premiaţi în cadrul unui concurs anti-droguri

200.000 de copii premiaţi în cadrul unui concurs anti-droguri

200.000 de copii premiaţi în cadrul unui concurs anti-droguri
29 Oct 2007   •   15:52

200.000 de copii din toată ţara au fost premiaţi luni în cadrul Galei concursului "Mesajul meu antidrog". Cei mici au scris, au desenat şi au făcut filme de scurt metraj pentru o cauză nobilă, prevenirea consumului de droguri. Concursul "Mesajul meu antidrog" s-a desfăşurat pe tot parcursul anului şcolar 2006 – 2007, pe mai multe secţiuni: pagină web, film de scurt metraj, eseu şi epigramă, imn antidrog şi sport. Programul este la a IV a ediţie şi îşi propune prevenirea consumului de droguri. În final au fost premiaţi cei mai buni 70 de elevi.

Organizatorii au ca scop motivarea elevilor mai ales în demersurile pe care le fac ei pentru a înlocui acţiunile care i-ar conduce la consumul de droguri. Marele premiu a fost câştigat de un elev de 14 ani, care a realizat un scurt metraj de 15 minute, în care se prezintă ceea ce cred oamenii despre consumul de droguri.

Criteriile de evaluare au fost originalitatea mesajului şi subiectului ales, acurateţea stilului şi claritatea limbajului. Statisticile arată că în România peste 70.000 de persoane sunt dependente de stupefiante.

Cele mai periculoase sunt heroina, cocaina şi opiul.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close