Antena 3 CNN Actualitate 20 de ani de închisoare pentru Omar

20 de ani de închisoare pentru Omar

20 de ani de închisoare pentru Omar
13 Iun 2007   •   23:04

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Omar Hayssam la 20 de ani de închisoare. Instanţa a stabilit de asemenea că jurnaliştii Marie Jeane Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian vor primi fiecare câte două milioane de euro, daune morale. Pentru obţinerea sumei de bani se va pune sechestru asigurator pe bunurile lui Omar Hayssam şi ale soţiei sale.

EXCLUSIV - În exclusivitate pentru Antena 3, Omar Hayssam a declarat că nu se va supune acestei decizii a justiţiei din România. Va face recurs prin avocaţi şi ?de acum încolo îmi voi face apărarea?. În plus, sirianul susţine că pentru el, verdictul nu este o surpriză. ?Ştiam de la informatorii trimişi în arest de către procurori că acesta va fi verdictul, încă dinainte de a fi trimis dosarul în instanţă. Mesajul pe care l-am primit a fost dacă nu colaborezi, vei primi 20 de ani de închisoare?.

În primul său interviu de după aflarea verdictului, Omar a precizat că se află ?unde îi e bine?, dar nu a confirmat că este încă în Liban. Cât despre serviciile secrete, Hayssam spune: ?M -or fi căutat, dar nu m-au găsit!?. În acest moment, pe sirian nu îl interesează afacerile derulate în România, se consideră nevinovat şi nu vrea să plătească despăgubirile acordate de instanţă jurnaliştilor români.

Unul dintre jurnaliştii răpiţi, Ovidiu Ohanessian, declara imediat după pronunţarea verdictului la Antena 3 că nu crede în executarea acestei sentinţe, nici în pedeapsa cu închisoarea, nici în plata daunelor de 2 milioane de euro. În opinia sa, adevăraţii vinovaţi au scăpat basma curată. {a}ohanesian_13iunie{/a}

În schimb, Marie Jeanne Ion, şi ea fost ostatic în Irak, nu-şi doreşte decât să-şi vadă de viaţa ei în linişte. {a}marie_jeane13iunie{/a}

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close