Au mai rămas 5 zile până când căminele îşi vor primi studenţii, însă lucrările sunt în toi. În Regie, şapte cămine arată încă a şantier. Administratorii acestora susţin că lucrările se vor termina totuşi la timp.
La Politehnică sunt cinsprezece mii de locuri şi numărul de cereri este aproape dublu. Situaţia cea mai grea este la Universitatea Bucureşti. Sunt patru mii de locuri, iar studenţii de două ori mai mult. Căminele lor lasă de dorit, spun studenţii, pentru că au probleme cu apa şi lumina.
La Academia de Studii Economice se lucrează de zor. Studenţii din comisia de cazare fac faţă cu greu numărului mare de cereri. Sunt 19 cămine şi peste cinci mii de locuri. Însă, şi aici, studenţii sunt de două ori mai mulţi. Pentru anul întâi s-au repartizat locurile în funcţie de medie. La Târgu Mureş studenţii sunt cazaţi după principiul "primul venit, primul servit".
Cei care nu au fost repartizaţi în niciun cămin apelează la alte metode: şpaga. Internetul, dar şi campusurile studenţeşti sunt pline cu anunţuri. Totul se negociază. Se porneşte de la 400 de euro şi poate ajunge şi la 800. Ultima soluţie pentru studenţi rămâne chiria.
Observator