Antena 3 CNN Actualitate 2 milioane euro, „băgaţi“ într-o linie de tramvai care nu a mai fost folosită de 8 ani, în Arad

2 milioane euro, „băgaţi“ într-o linie de tramvai care nu a mai fost folosită de 8 ani, în Arad

2 milioane euro, „băgaţi“ într-o linie de tramvai care nu a mai fost folosită de 8 ani, în Arad
Foto: Mediafax
25 Sep 2012   •   16:34

Municipalitatea arădeană nu mai foloseşte de opt ani o linie de tramvai care a fost inaugurată în 2004, printr-o investiţie de două milioane de euro din fonduri europene. Potrivit Mediafax, primăria spune că traseul nu mai este rentabil, deşi se estimase că vor exista mii de călători.
   
Noua cale pentru tramvaie a fost construită din fonduri Phare, pentru a face legătura, pe o distanţă de aproape patru kilometri, între oraşul Arad şi Zona Industrială Vest, unde lucrează aproximativ zece mii de oameni.
   
Zona cu fabrici se află la marginea DN 7, după ieşirea din oraş spre Vama Nădlac, iar municipalitatea estimase atunci că angajaţii vor folosi ca mijloc de transport tramvaiul.
   
Linia a fost utilizată însă foarte puţin după ce a fost inaugurată, responsabilii Companiei de Transport Public, aflată sub autoritatea municipalităţii, constatând că nu există suficienţi călători pentru a acoperi cheltuielile de exploatare.

Reprezentanţii municipalităţii afirmă că traseul este nerentabil pentru că patronii asigură transportul salariaţilor cu autocare sau microbuze, mulţi angajaţi beneficiind gratuit de transport sau de abonamente la preţ redus.
  
Un lider de sindical de la o fabrică din zonă a declarat că linia s-a dovedit inutilă pentru că se termină la marginea parcului industrial, iar angajaţii ar trebui să meargă mult pe jos până la locul de muncă, în condiţiile în care autocarele sau microbuzele îi preiau pe oameni din apropierea caselor şi îi lasă în faţa fabricilor.
   
La momentul promovării proiectului de construire a noii căi pentru tramvaie, Primăria prevăzuse şi construirea unui nou cartier de locuinţe în vecinătatea zonei industriale, proiect care a fost însă abandonat de investitori din cauza crizei economice.
   


×
Subiecte în articol: Arad
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close