Antena 3 CNN Actualitate Vot cu declaraţie pe proprie răspundere

Vot cu declaraţie pe proprie răspundere

Românii care pe 19 mai, în ziua referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, se vor afla în altă localitate decât cea în care au domiciliul vor fi înscrişi pe liste electorale separate în locul în care doresc să îşi exercite dreptul la vot, după ce vor completa o declaraţie pe proprie răspundere că nu au votat în altă localitate. Hotărârea a fost luată de Biroul Electoral Central, marţi seară. Măsura are rolul de a limita votul multiplu la referendum. Cetăţenii pot da declaraţia şi olograf, iar aceasta va fi anexată la listele electorale suplimentare.

Vot cu declaraţie pe proprie răspundere
16 Mai 2007   •   10:24

Cetăţenii români cu domiciliul în România care pe 19 mai se află într-una din ţările membre UE, pot vota pe baza cărţii de identitate, a cărţii de identitate provizorie, a buletinului, a paşaportului simplu, cel diplomatic, de serviciu sau consular. Şi aceştia trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere.

Listele electorale vor fi centralizate şi verificate. Votul multiplu este considerat faptă penală şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close