Antena 3 CNN Actualitate 18 marinari sunt blocaţi pe două împingătoare pe Dunăre

18 marinari sunt blocaţi pe două împingătoare pe Dunăre

18 marinari sunt blocaţi pe două împingătoare pe Dunăre
07 Ian 2008   •   14:57

18 marinari sunt blocaţi pe două împingătoare, rămase izolate luni pe Dunăre, din cauza sloiurilor de gheaţă, la 20 de kilometri de localitatea constănţeană Hârşova. Reprezentanţii Navrom susţin că operaţiunile de deblocare a navelor vor fi finalizate până marţi, cel târziu. Echipajele au suficiente provizii de hrană. Un remorcher, venit în ajutor, a rămas şi el blocat între gheţuri. Echipajele de pe împingătoarele "Cargo" şi "Sidex 2", aparţinând Romnav Brăila şi Navrom Galaţi sunt în afara oricărui pericol.

Deşi reprezentanţii AFDJ Galaţi susţineau că şi "Săcele" ar fi prins între gheţuri, la 11 kilometri în amonte de Hârşova, directorul de exploatare a flotei Navrom susţine că nava înaintează către cele două împingătoare.

Ionel Malenta, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, a declarat pentru Mediafax că administraţia nu are nave cu care să poată interveni pe Dunărea fluvială, în astfel de situaţii, dispunând doar de un vas de mici dimensiuni, cu capacitatea mai mică decât a remorcherului "Săcele", care acţionează deja în zonă.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close