Antena 3 CNN Actualitate 15 septembrie ? un nou început de şcoală în mizerie

15 septembrie ? un nou început de şcoală în mizerie

15 septembrie ? un nou început de şcoală în mizerie
10 Aug 2007   •   16:40

Şcoala va începe la 15 septembrie în condiţii improprii, în multe locuri din ţară. Cele mai grave situaţii se regăsesc în mediul rural. Şi asta pentru că imobilele nu au apă curentă, iar bani pentru reparaţii nu se găsesc. În Mureş, spre exemplu, peste 100 de unităţi sunt în paragină. Cu puţin peste o lună până la începerea noului an şcolar, mai mult de jumătate dintre şcolile din mediul rural nu sunt încă racordate la reţeaua de apă şi canalizare, iar şansele de rezolvare a situaţiei sunt foarte mici. Cele mai multe dintre aceste unităţi şcolare nu au primit autorizaţie de funcţionare.

Nu doar lipsa apei potabile reprezintă o problemă pentru şcolile din satele mureşene. Multe dintre ele au geamurile sparte, tencuiala căzută sau acoperişurile distruse. Din cauza lipsei fondurilor, cel mai probabil, şi în acest an consiliile locale nu vor putea face decât reparaţii minore. Părinţii care trebuie să îşi trimită copiii la grădiniţă sau la şcoală sunt foarte îngrijoraţi de mediul în care vor învăţa aceştia.

Având în vedere apropierea deschiderii noului an şcolar, prim-ministrul a solicitat zilele trecute Ministerului Educaţiei să înceapă controalele privind starea în care se află unităţile de învăţământ la această dată, astfel încât şcoala să înceapă în condiţii optime la 15 septembrie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close