Antena 3 CNN Actualitate 15% din plajele de pe litoral au fost afectate de ploi

15% din plajele de pe litoral au fost afectate de ploi

15% din plajele de pe litoral au fost afectate de ploi
09 Aug 2007   •   11:43

Autorităţile constănţene au început să refacă plajele afectate de ploi. La Venus şi Costineşti s-a lucrat toată noaptea, iar muncitorii speră să termine treaba pâna la sfârşit de săptămâna. Potrivit estimărilor făcute de specialişti, aproape 15% din suprafaţa litoralului a fost afectată de inundaţii. Lucrările au început miercuri seara, puţin după ora 19.00. Peste 70 de muncitori au cărat nisip cu 15 autocamioane, 7 vole şi două tractoare, aduse special de la Constanţa. Nisipul a fost adus din zonele dintre staţiuni şi din mare.

Cei de la Direcţia Apelor Dobrogea Litoral spun că nu va fi cazul să închidă plajele pentru efectuarea lucrărilor. Dacă situaţia o va impune, însă, accesul pe plajă în timpul zilei va fi restricţionat, dar pe sectoare foarte reduse. Turiştii aflaţi la plimbare pe plaja din Costineşti spun că nu au mai văzut asemenea cratere pe plajă. Cu toate acestea, sunt decişi să nu îşi întrerupă vacanţa.

Falezele, afectate şi ele de ape, nu vor putea fi refăcute la fel de repede. Specialiştii spun că este nevoie de un proces mult mai amplu, care i-ar deranja pe turiştii aflaţi în staţiune. Cel mai probabil reparaţiile vor începe după 1 septembrie, când se va încheia sezonul estival.

A ÎNCEPUT REFACEREA PLAJELOR

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close