Antena 3 CNN Actualitate 13% dintre români trăiesc cu mai puţin de 3 dolari/zi

13% dintre români trăiesc cu mai puţin de 3 dolari/zi

13% dintre români trăiesc cu mai puţin de 3 dolari/zi
06 Iul 2007   •   09:07

Românii o duc din ce în ce mai bine, Cel puţin acestea sunt rezultatele unui studiu intitulat „Monitorizarea Sărăciei în România”. În continuare, însă, cei mai mulţi săraci trăiesc la ţară, în timp ce Capitala, vestul şi sudul ţării cunosc cel mai ridicat nivel de trai. Sărăcia absolută în România a scăzut de trei ori din 2000 până în 2006. În acelaşi timp, numărul estimat al persoanelor sărace a scăzut sub trei milioane de locuitori, se arată într-un raport al Băncii Mondiale şi preluat de „Cotidianul”. Documentul, intitulat „Monitorizarea Sărăciei în România", arată că numărul românilor care trăiesc cu mai puţin de trei dolari pe zi a scăzut de la aproape 36%, cât era în 2000, la aproximativ 13%, în 2006.

Studiul mai arată că peste 70% dintre românii săraci trăiesc în mediul rural, unde riscul de sărăcie este de trei ori mai mare decât la oraş. Capitala are, de altfel, cel mai scăzut risc de sărăcie, în timp ce regiunile din vestul şi sudul ţării au cunoscut ritmuri mai rapide de îmbunătăţire a nivelului de trai.

Rromii continuă să fie segmentul cel mai sărac din rândul minorităţilor. Aproape 60% dintre ei se află în stadiul de sărăcie absolută. În comparaţie, minoritatea maghiară prezintă un risc de sărăcie de 12%. Specialiştii Băncii Mondiale au realizat şi o prognoză a dinamicii sărăciei pentru perioada 2007-2010. Astfel, la o creştere economică între 2 şi 5%, în 2010, sărăcia absolută ar putea să ajungă de la 13% până 7-9%.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close