Antena 3 CNN Actualitate 100 de Minute. Dragoş Băsescu, tun pe banii statului

100 de Minute. Dragoş Băsescu, tun pe banii statului

dragos.jpg
Foto: Antena 3
17 Iun 2015   •   17:41

Nepotul lui Traian Băsescu a mai fost implicat, alături de tatăl lui, şi în altă afacere cu iz penal. Este vorba despre 30 de hectare ale Staţiunii de Cercetare în Pomicultură de la Valul lui Traian despre care Curtea de Conturi spunea că a păgubit statul român. Dezvăluirile l-au scos din minţi pe Mircea Băsescu la vremea respectivă, fratele fostului preşedintelui spunând că-i va face pe acel teren loc de veci lui Mugur Ciuvică.

În 2006, firma Global Business & Investment, deţinută de nepotul preşedintelui, Dragos Băsescu, încheia asocierea în participaţiune pe o perioadă de 40 de ani cu Staţiunea de Cercetare în Pomicultură Valu lui Traian. Combinaţie din care, desigur, că cei câştigati erau membrii familiei prezidenţiale, după cum rezultă din repartiţia profitului. Adică 70 la suta pentru firma controlată de nepotul prezidenţial.

Înca de la început, asocierea cu ferma de stat a ridicat suspiciuni. Grupul de Investigaţii politice a descoperit cum şi-au “tras” Băseştii 30 de hectare la marginea Constanţei şi a semnalat că se pregăteşte un tun imobiliar, pornind şi de la obiectul de activitate al firmei nepotului preşedintelui: dezvoltare si promovare imobiliare.

În 2012 Curtea de Conturi a constatat mega ţeapa dată statului.

Mai mult, familia Băsesc nu a venit cu aportul financiar prevăzut în contract, iar asocierea a fost făcută fără aprobarea forului tutelar, Academia de Stiinte Agricole, şi fără avizul Ministerului Cercetării. Adică printr-o ilegalitate, neamul Băsescu s-a făcut proprietar peste pământurile statului.

Deşi asta ar fi trebuit să declanşeze o anchetă penală, procurorii au închis ochii. Raportul Curtii de Contruri ar fi trebuit să meargă mai departe la institutiile abilitate. Acestea ar fi trebuit să deschidă o anchetă şi să se stabilească prejudiciul adus statului. În fapt, nu s-a întâmplat nimic, aşa că angajaţii Curţii de Conturi au dispus o serie de măsuri pentru intrarea în legalitate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close