Antena 3 CNN Actualitate 1.500 de doze de vaccin antitetanos au fost trimise în județul Galați. DSP evaluează calitatea apei din reţea şi din fântâni

1.500 de doze de vaccin antitetanos au fost trimise în județul Galați. DSP evaluează calitatea apei din reţea şi din fântâni

vaccin antitetanos
1.500 de doze de vaccin antitetanos au fost trimise în județul Galați. FOTO Getty Images
de G.M.    |    17 Sep 2024   •   10:26

1.500 de doze de vaccin antitetanos au fost trimise în județul Galați. Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune este risc crescut de îmbolnăvire în urma inundațiilor şi se iau măsuri urgente.

"Ne îngrijim de cetăţenii care au nevoie de vaccinare antitetanică, pentru că sunt şi astfel de situaţii. Direcţia de sănătate publică a evaluat la circa 2.000 de doze necesarul de vaccin antitetanic. Este un camion pe drum de la UNIFARM către Galaţi în acest moment şi pentru copiii care au fost expuşi eventual la o apă contaminată sau posibil să fie contaminată vaccinarea împotriva hepatitei A", a afirmat ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Alexandru Rafila a arătat că în locurile inundate apa este nepotabilă. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi evaluează în prezent calitatea apei din reţea şi din fântâni.

"Acolo unde discutăm de apă furnizată prin intermediul reţelei lucrurile sunt mai uşor de gestionat. Să nu uităm că ne aflăm în mediul rural unde sunt mulţi locuitori care folosesc încă fântâni. În mod evident că în locurile unde ele au fost inundate apa este nepotabilă. De asemenea, acolo unde nu s-a produs inundaţia, dar ploile au fost abundente s-au produs infiltraţii şi există recomandarea fermă din partea noastră să se consume exclusiv apă îmbuteliată sau furnizată de autorităţi până la dezinfecţia acestor fântâni. Ele sunt evaluate în momentul de faţă de Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi, mă refer la calitatea apei atât din reţea, cât şi din fântâni. Ele sunt verificate şi clorinate, dezinfectate adică, pentru ca apa să poată să devină potabilă", a explicat ministrul.

El a subliniat importanţa informării populaţiei şi a furnizării de apă către cetăţenii care sunt afectaţi.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close