Antena 3 CNN Actualitate 1.000 de americani vin în iulie la baza militară Kogălniceanu

1.000 de americani vin în iulie la baza militară Kogălniceanu

1.000 de americani vin în iulie la baza militară Kogălniceanu
08 Iul 2007   •   16:27

Aproximativ 1.000 de militari şi civili americani sunt aşteptaţi să sosească la sfârşitul lunii iulie la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Desfăşurarea militarilor de la cele două baze în România constituie o etapă a primei misiuni de rotaţie în cadrul Joint Task Force-East, potrivit publicaţiei americană Stars and Stripes. Americanii vor lua parte timp de două luni la un exerciţiu menit să pregătească mobilizări mai ample de trupe care ar putea avea loc în viitor în România şi Bulgaria. Primele trupe, însoţite de civili, vor sosi în România la sfârşitul lunii iulie pentru a se pregăti în vederea exerciţiului programat să se desfăşoare în perioada 17 august - 22 octombrie, la care vor participa de asemenea militari români şi bulgari.

Batalionul întâi, regimentul de artilerie 94, desfăşurat la Baumholder, în Germania, se va alătura trupelor româneşti şi bulgare pentru exerciţii, a declarat Thomas Saunders, purtător de cuvânt al U.S. Army Europe, la Heidelberg, Germania. Aceasta este prima desfăşurare majoră de trupe realizată în baza unui acord pe zece ani semnat de Statele Unite şi România în decembrie 2005, care permite trupelor americane să efectueze prin rotaţie misiuni de antrenament în această ţară. Statele Unite şi Bulgaria au semnat un acord similar în aprilie 2006, precizează Mediafax.

Trupe din alte state ar putea lua parte la antrenamentele desfăşurate în aceste locaţii, iar militarii americani ar putea, la rândul lor, ca parte a misiunii prin rotaţie (extinsă pe o durată de şase luni), să se deplaseze în state din regiune, precum Georgia şi Ucraina pentru misiuni de pregătire pe termen scurt.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close