Antena 3 CNN Travel Ciprul revine cu oferte bune pentru români, în această vară

Ciprul revine cu oferte bune pentru români, în această vară

Agențiile de turism din România au oferte pentru stațiunile din Cipru aproape la fel de bune precum cele din Grecia, în această vară.

Ciprul revine cu oferte bune pentru români, în această vară
de Diana Scarlat    |    30 Apr 2024   •   16:14

O destinație turistică perfectă pentru vacanțele la plajă este Ciprul grecesc. Insula Cipru este împărțită în două, sudul având influențe grecești, iar zona de nord având influențe turcești. Inclusiv turismul în cele două zone ale insulei este copia fidelă a celor două destinații mari – Grecia și Turcia. În zona de sud regăsim stațiuni similare cu cele din Grecia, cu același tip de organizare și confort, iar în nord pare a fi o prelungire a stațiunilor luxoase ale Turciei, predominante fiind resorturile de 5 stele, cu toate elementele de organizare pe care românii le apreciază în Antalya și în alte stațiuni celebre.

În zona sudică, Larnaca este unul dintre cele mai mari orașe din Ciprul grecesc, având și aeroport. Destinația a fost foarte populară, mulți ani, însă din 2014 au crescut prețurile și românii au preferat să meargă în vacanțe cu aceleași standarde în Grecia, unde ofertele au fost mult mai bune. De anul acesta, Ciprul de sud s-a relansat, cu prețuri similare celor din Grecia, revenind pe lista scurtă a preferințelor românilor și în ofertele agențiilor din România.

Larnaca are avantajul de a fi și o localitate cu istorie bogată, astfel încât timpul petrecut aici în afara orelor de plajă poate fi dedicat vizitării siturilor arheologice din zonă. Plajele sunt foarte bune aici, ccu nisip fin, foarte late, iar marea are adâncimea perfectă pentru scăldat, pe toată lungimea coastei. Fiind atât stațiune, cât și oraș, Larnaca este destinația perfectă pentru familiile care preferă hoteluri de 3 și 4 stele, aproape de plajă. Chiar dacă multe hoteluri nu au piscine proprii, sunt foarte aproape de malul mării, multe fiind despărțite de plajă prin șoseaua care merge de-a lungul zonei costiere.

La începutul sezonului estival de anul acesta, pentru 4 zile în larnaca, la un hotel de 4 stele, lângă plajă, un cuplu plătește circa 1.200 de euro, cu mic dejun inclus, cu zboruri și transferuri în același preț. Sunt și oferte foarte bune la hoteluri de 2 sau 3 stele, iar unele camere de 2 stele pot costa aproape la fel ca cele de 4 stele, dacă în plus se oferă vedere la mare, la un etaj superior. Marele avantaj al tuturor spațiilor de cazare este că distanța față de plajă este la cel mult 100 de metri, în zona turistică din Larnaca.

Cea mai luxoasă stațiune din Ciprul grecesc este Limassol, unde prețurile sunt mai mari, dar zona e preferată de cei care caută confortul resorturilor de 4 și 5 stele, cu servicii de calitate superioară. Ayia Napa este stațiunea preferată de amatorii de distracție continuă, fiind comparată de mulți cu Ibiza. O altă stațiune populară pentru familii este Paphos, unde s-au deschis în ultimii ani noi resorturi de lux, pe malul mării, pentru cei care își doresc o vacanță în liniște și intimitate.

În Ciprul grecesc se poate ajunge ușor, fiind un număr mare de zboruri charter anul acesta, pe ruta București-Larnaca, iar agențiile includ în pachetele turistice zborurile și transferurile.

×
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close